Αρχική Exhibitions Με Break show τα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού

Με Break show τα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού

Εντυπωσιακό 20λεπτο "Break show", κατά την διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στην ΔΕΘΈνα εντυπωσιακό 20λεπτο “Break show” παρουσίασαν το Σάββατο, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οκτώ από τους καλλίτερους χορευτές στην Ελλάδα.

Οι οκτώ χορευτές είναι από αυτούς που πρωταγωνιστούν στους διαγωνισμούς Battle of the year.

Το break dance show στα πλαίσια των αγκαινίων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, έγινε σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, ανέφερε σχετικά με το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών» τα εξής:

“Πρόσφατα ξεκινήσαμε  ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει  να συντονίσει τις δράσεις  των πολιτιστικών φορέων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί τόσο για την πόλη, όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Σκοπός είναι η πόλη κάθε χρόνο να φιλοξενεί ένα πολιτισμό ή μία γεωγραφική περιοχή.  Για ένα χρόνο, κάθε χρόνο, οι πολιτιστικοί φορείς της πόλης θα διοργανώνουν δράσεις που θα επικεντρώνονται το 2011 στη Μέση Ανατολή, το 2012 στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (θυμίζω είναι και τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης ), το 2013 στην Κίνα, το 2014 στη Ρωσία (είναι έτος Ελλάδος – Ρωσίας), το 2015 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δεν είναι τυχαίες οι επιλογές των περιοχών, γιατί συνδυάζουν και πολύ μεγάλο πολιτιστικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά είναι και ανερχόμενες αγορές για τον τουρισμό. Το πρόγραμμα αυτό δεν κοστίζει τίποτα παραπάνω από τους προϋπολογισμούς των φορέων, αλλά ο συντονισμός φέρνει πολλαπλασιαστικά οφέλη. Για ένα χρόνο δηλαδή, η Θεσσαλονίκη και προς το Βορρά αλλά και προς την Αθήνα, θα εκπέμπει ένα συγκεκριμένο και πολύ εξωστρεφές μήνυμα .
Μετά από κάποιες πρώτες επαφές που είχαμε, βλέπουμε ότι την προσπάθεια αυτή αγκαλιάζουν και οι ξενοδόχοι της πόλης και τα πανεπιστήμια, αλλά και η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Είναι προφανές ότι με το συντονισμό όλων αυτών των φορέων και με τη δική τους την βοήθεια, αυτή η προσπάθεια θα έχει πολλαπλασιαστικά  οφέλη για τη Θεσσαλονίκη.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.