Αρχική legacy Ανακοίνωση του Ξ.Ε.Ε. για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τη μή αύξηση...

Ανακοίνωση του Ξ.Ε.Ε. για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τη μή αύξηση συντελεστών ΦΠΑ

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ΕλλάδοςΟ Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ, σε συνέντευξη του στο REUTERS, για το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στη χώρα μας, διαβεβαίωσε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση των ισχυόντων συντελεστών, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της υστέρησης των κρατικών εσόδων.   
Το ΞΕΕ, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου στις 20/9/2010, επιβεβαίωσε τις δυσμενείς συνέπειες που θα είχε η ενδεχόμενη διαφοροποίηση των συντελεστών ΦΠΑ στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, καθώς και τις πολύ σημαντικές έμμεσες επιπτώσεις που θα ακολουθούσαν στην απασχόληση και στο περιφερειακό εισόδημα. Τονίσθηκε δε από όλους τους συμβούλους και κυρίως από αυτούς που εκπροσωπούν το νησιωτικό χώρο , ότι ο τουρισμός στην πλειοψηφία των Ελληνικών νησιών και γενικά της Ελληνικής περιφέρειας αποτελεί τη μοναδική πηγή εσόδου και εισοδήματος για τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Από αρκετούς δε συμβούλους , η ενδεχόμενη αύξηση των συντελεστών , χαρακτηρίσθηκε, ως «ταφόπλακα» για τον Ελληνικό Τουρισμό.
Με αυτό το δεδομένο, το ΞΕΕ χαιρετίζει τη δήλωση του Πρωθυπουργού για τον ΦΠΑ και θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κλείνει με αυτό τον τρόπο ένας κύκλος ανησυχίας των επαγγελματιών του χώρου, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στη δουλειά τους και να επικεντρωθούν στην αναζήτηση πελατών και στην οργάνωση του παρεχομένου τουριστικού μας προϊόντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.