Αρχική Airlines News Star Chefs από τη Lufthansa

Star Chefs από τη Lufthansa

star chefs from LufthansaΔέκατη επέτειος για το γαστρονομικό πρόγραμμα Star Chefs της Lufthansa
Τα αγαπημένα γεύματα των επιβατών εν πτήσει, τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο
Η Lufthansa γιορτάζει το γαστρονομικό ιωβηλαίο το φετινό φθινόπωρο: Από το 2000, η αεροπορική εταιρία προσφέρει στους επιβάτες μακρινών πτήσεων Πρώτης και Business Class εξαιρετικά και εμπνευσμένα γεύματα από τη Γερμανία, που έχουν δημιουργήσει βραβευμένοι σεφ από όλο τον κόσμο, εναλλασσόμενοι ανά δύο μήνες, σύμφωνα με το γαστρονομικό πρόγραμμα Star Chefs της Lufthansa. Κάθε ένα από τα μενού φέρει τη σφραγίδα του εκάστοτε γαστρονόμου δεξιοτέχνη, ώστε οι επιβάτες να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να εξοικειωθούν με την ιδιαίτερη κουζίνα καθενός από τους ειδικούς, αλλά και διαμορφώσουν προτιμήσεις για αρκετά από τα πιάτα που σερβίρονται στον κατάλογο.
Το αποτέλεσμα είναι ότι τους επετειακούς μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, οι επιβάτες αναλαμβάνουν οι ίδιοι το ρόλο του Star Chefs ύστερα από ηλεκτρονική ψηφοφορία που αφορά το πιάτο που απόλαυσαν περισσότερο σε κάποια πτήση της Lufthansa. Αυτά τα αγαπημένα γεύματα, επιλεγμένα από τους τακτικούς επιβάτες της Lufthansa μέσα από το γαστρονομικό πρόγραμμα εντός καμπίνας, για τα τελευταία δέκα χρόνια, συμπεριλαμβάνονται πλέον στα μενού που σερβίρονται στις υπερατλαντικές πτήσεις από τη Γερμανία, στη διάρκεια των επετειακών μηνών.
Τα ορεκτικά της Πρώτης Θέσης ποικίλουν από σπεσιαλιτέ με πάπια και σαλάτα με φακές, του Daniel Boulud (Restaurant Daniel, Νέα Υόρκη), αχλάδι Nashi με σάλτσα μουστάρδας με μέλι, κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα καρύδια της σεφ Jin Jie Zhang (Green T. House, Πεκίνο) ή μαριναρισμένες γαρίδες jumbo με wasabi και ψιλοκομμένο μάνγκο από τον Tam Kok Kong (China Club, Βερολίνο). Τα κυρίως πιάτα ποικίλουν από σιγοψημένα φιλέτα μοσχαριού με βανίλια Tahiti και μους ρεβυθιών, φλαμπέ βατόμουρα και μπρόκολο του Sven Elverfeld (Restaurant Aqua, Wolfsburg), ψητό περιστέρι σε κρούστα καρυδιών, κυδωνόσπορο με χουρμάδες και μέντα της Anne-Sophie Pic (Maison Pic, Valence), “Schlutzkrapfen” από το Νότιο Τιρόλο, Τιρολέζικα ζυμαρικά γεμισμένα με κρέμα γάλακτος και σπανάκι, ελαφριά σάλτσα γκοργκονζόλα και φρέσκο κρεμμύδι, από τους δεξιοτέχνες Τιρολέζους σεφ Karl Baumgartner (Restaurant Schöneck, Mühlen) και Norbert Niederkofler (St. Hubertus, San Cassiano), ή, εναλλακτικά, μπριζόλα τόνου σερβιρισμένη με βλαστούς σόγιας, σουσάμι και πουρέ wasabi, του Reto Mathis (Mathis Food Affairs, St. Moritz). Για το τέλος, οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε Γαλλικό παρφέ με λευκό καφέ και καραμελωμένες κλημεντίνες, ένα επιδόρπιο δια χειρός Gérard Rabaey (Le pont de Brent, Brent) ή τηγανίτες Αυστριακού στιλ, με κομπόστα μούρων και παγωτό βανίλια, του Martin Sieberer (Trofana Royal, Ischgl).

Αλλά και στη Business Class, οι επιβάτες έχουν επιλέξει ένα ποικίλο και γευστικό μείγμα από τα αγαπημένα τους πιάτα. Για παράδειγμα, το μενού περιλαμβάνει μοσχάρι με σάλτσα diavola και σαλάτα λαχανικών ως ορεκτικό από τη Nadia Santini (Dal Pescatore, Μάντοβα), ένα κυρίως πιάτο που έχει δημιουργήσει ο Heinz Winkler (Residenz Heinz Winkler, Aschau) και αποτελείται από μεγάλες γαρίδες jumbo, σάλτσα κάρι και ριζότο με στάρι, ή επιδόρπιο μια σαρλότ γιαουρτιού με σως βατόμουρων από τον Thomas Keller (French Laundrey, Κοιλάδα Νάπα).

Η Lufthansa παρουσιάζει αρκετές καινοτομίες προκειμένου να σηματοδοτήσει τα 10 χρόνια από την έναρξη του Προγράμματος Star Chefs. Αρχής γενομένης από το Νοέμβριο, ο Star chef που θα δημιουργεί το μηνιαίο μενού εν πτήσει θα παρουσιάζεται  ακόμη περισσότερο στο προσκήνιο. Πέραν των κύριων χαρακτηριστικών που αφορούν στην κουζίνα του, η Lufthansa θα παρέχει στους επιβάτες μια πιο ενδελεχή εικόνα της γαστρονομικής φιλοσοφίας του σεφ. Οι επιβάτες της Business-Class θα εκπλαγούν ευχάριστα από μια εντελώς νέα παρουσίαση των γευμάτων εν πτήσει: Για παράδειγμα, θα τους προσφέρεται ένα πολύ ιδιαίτερο αλάτι για να πάρουν μαζί στο σπίτι τους, αν ο «εν ενεργεία» Star Chef φημίζεται για τη χρήση διάφορων ειδών αλατιών προκειμένου να δημιουργήσει τη δική του, ιδιαίτερη γεύση.

Επιπλέον, τα γεύματα “Lufthansa Classics“ θα σερβίρονται και στις δύο προνομιούχες θέσεις. Μαζί με τα μενού των Star Chef, η αεροπορική εταιρία θα προσφέρει κάθε μήνα μια επιλογή κλασικών πιάτων, όπως Βιενέζικο Σνίτσελ (Βιενέζικης εκτροφής ζώα), ή Königsberger Klopse (κεφτεδάκια Königsberg).

Για να τονίσει ακόμη περισσότερο την δεκαετή επέτειο, οι σελίδες των Star Chef στην ιστοσελίδα της Lufthansa θα επανασχεδιαστούν και θα εμπλουτιστούν, προκειμένου να παρουσιάζουν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τους δεξιοτέχνες σεφ και τις δημιουργίες τους. Οι κάρτες μενού της Business-Class θα ανασχεδιαστούν προκειμένου να είναι πιο ελκυστικές και να εστιάζουν περισσότερο στα θεμελιώδη στοιχεία του στιλ και των χαρακτηριστικών της κουζίνας του εκάστοτε Σεφ.

Η Lufthansa είναι η μοναδική αεροπορική εταιρία που προσφέρει εντελώς διαφορετικά μενού που δημιουργούν εναλλάξ ανά δύο μήνες, διαφορετικοί διάσημοι και αναγνωρισμένοι σεφ. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει σχολαστική προετοιμασία: Πριν σερβιριστούν οι δημιουργίες των Διάσημων Σεφ στην καμπίνα, οι σεφ πραγματοποιούν πολλές συναντήσεις με μάγειρες από το προσωπικό του τμήματος τροφοδοσίας της Lufthansa, LSG Sky Chefs.  Η κατανόηση της φιλοσοφίας του καθενός, προσφέρει επικοδομητική και ενδιαφέρουσα εμπειρία και στις δύο πλευρές. Η συνεργασία στη διαδικασία αυτή είναι μια τεράστια πρόκληση τόσο για τον εκάστοτε Star Chef όσο και για τη Lufthansa, που και οι δύο συνέταιροι αποδέχονται από κοινού. Γεύματα γαστρονομικής αρτιότητας παράγονται σε μεγάλα νούμερα, αλλά καταφέρνουν να διατηρούν την απαράμιλλη σφραγίδα του ιδιαίτερου στιλ του κάθε Star Chef. Μόνο κατόπιν της παρουσίασης του μενού, που θα αποδείξει την επιτυχημένη εφαρμογή των συνταγών από τους μάγειρες του τμήματος Τροφοδοσίας LSG Sky Chefs, και της τελικής νότας από τον ίδιο τον σεφ, μπαίνει και η σφραγίδα του Star Chef στον κατάλογο με το μενού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.