Αρχική Αυτοκίνητα Autohellas Hertz: Οριακή μείωση του κύκλου εργασιών το πρώτο Εξάμηνο

Autohellas Hertz: Οριακή μείωση του κύκλου εργασιών το πρώτο Εξάμηνο

Celestyal Cruises

AUTOHELLAS HERTZΟριακή μείωση του κύκλου εργασιών παρουσίασε η Autohellas/Hertz  το πρώτο εξάμηνο του 2010, παρά την κρίση στην οικονομία και τον τουρισμό. Πιο συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα €77.3 εκ. έναντι €79.6 εκ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, μείωση 2.8%.

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας περιορίστηκαν στα €4.3 εκ. από €6.9 εκ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Κύριοι λόγοι της μείωσης ήταν η επιβολή έκτακτης εισφοράς στα κέρδη του 2009, ύψους €1.5 εκ. αλλά και η αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους κατά €1 εκ.

Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων παρέμειναν στα €37.2 εκ., στα επίπεδα περίπου των €37.6 εκ. του πρώτου εξαμήνου του 2009.

Σε επίπεδο μητρικής, η Autohellas-Hertz παρουσίασε κέρδη μετά από φόρους €2 εκ. από €4.7 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) να διαμορφώνονται στα €30.9 εκ. από €31.1 εκ. πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθαρή θέση του ομίλου ανέρχεται πλέον στα €114 εκ., ενώ τα ταμιακά αποθέματα διαμορφώνονται στα €59 εκ. (από €42 εκ. το εξάμηνο του 2009), διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της εταιρίας κατά την παρούσα κρίση.

Με την πρόσφατη προσθήκη της Σερβίας, η εταιρία δραστηριοποιείται πλέον σε 4 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία , Ρουμανία, Κύπρος και Σερβία, όπου ακολουθεί την τελευταία διετία μία πολιτική λελογισμένης ανάπτυξης με βάση τις δυσκολίες που παρουσιάζονται σε όλες τις οικονομίες των βαλκανίων.

Τέλος, το μέρισμα που διανεμήθηκε για τη χρήση του 2009 ήταν 0.12€ ανά μετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.