Αρχική Exhibitions Στην ενίσχυση του κινεζικού τουριστικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα εστιάστηκαν οι επαφές...

Στην ενίσχυση του κινεζικού τουριστικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα εστιάστηκαν οι επαφές του Παύλου Γερουλάνου στην Σαγκάη

You in Greece Shanghai 2010Αποτελέσματα επαφών του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στη Σαγκάη.
Την έκθεση You in Greece στη Βιβλιοθήκη της Σαγκάης εγκαινίασε την Παρασκευή 27/8/,
ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.
Νωρίτερα συναντήθηκε με τον υποδιευθυντή της Βιβλιοθήκης της πόλης κύριο He Yi, στον οποίο ανακοίνωσε τη δωρεά 137 βιβλίων τα οποία  θα δημιουργήσουν για πρώτη φορά ελληνικό τμήμα στη Βιβλιοθήκη της Σαγκάης (είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Κίνας).
Στη συνέχεια εγκαινίασε την έκθεση και απηύθυνε ομιλία αναφερόμενος στα κοινά στοιχεία Ελλάδας- Κίνας και στις προοπτικές ενίσχυσης του κινεζικού τουριστικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα (η ομιλία επισυνάπτεται).
Από την πλευρά του ο He Yi αναφέρθηκε στο σεβασμό που τρέφουν οι Κινέζοι για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο νέο πρόσωπο της σύγχρονης Αθήνας όπως αναδύθηκε μετά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τόνισε πως μέσω της έκθεσης You in Greece οι επισκέπτες της Βιβλιοθήκης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα την Ελλάδα.
Στη συνέχεια ο Υπουργός -και αφού ξεναγήθηκε στην έκθεση -έδωσε σειρά συνεντεύξεων σε 40 κινεζικά μέσα ενημέρωσης (CCTV,Phoenix,Shanghai media group, NetEase, International Channel Shanghai, CCTV2 κ.α.). Το ενδιαφέρον τους εστιάστηκε στις ευκαιρίες για τουριστικές δράσεις στην Ελλάδα, στο καθεστώς των θεωρήσεων εισόδου, στις εξελίξεις που υπάρχουν στον σύγχρονο πολιτισμό αλλά και στην αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον τους για τον εορτασμό 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα και τον επετειακό Μαραθώνιο, αλλά και την τέλεση γάμων ή την πραγματοποίηση γαμήλιων ταξιδιών στο Αιγαίο.
Νωρίτερα ο υπουργός συναντήθηκε με 14 κορυφαίους tour operators της Σαγκάης  και μεταξύ άλλων τους ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών επεξεργάζεται μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εγκύκλιο η οποία  θα σταλεί προς όλα τα ελληνικά προξενεία στην Κίνα, προκειμένου να ομογενοποιηθούν και να διευκολυνθούν οι διαδικασίες χορήγησης βίζας σε κινέζους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.