Αρχική legacy Σε λειτουργία το Επιχειρησιακό Γραφείο του FRONTEX στον Πειραιά

Σε λειτουργία το Επιχειρησιακό Γραφείο του FRONTEX στον Πειραιά

Καλύτερο συντονισμό, αποτελεσματικότερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και καλύτερη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, σε όλη την Νοτιοανατολική Μεσόγειο, προσδοκάται με τη σύσταση του Επιχειρησιακού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού FRONTEX στον Πειραιά.

Η Συμφωνία για την εγκατάστασή του υπεγράφη, την Δευτέρα 2 Αυγούστου, ανάμεσα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του FRONTEX κ. Ιlkka Laitinen.

Το Επιχειρησιακό Γραφείο του Οργανισμού λειτουργεί στον Πύργο της έδρας του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά, σε εγκαταστάσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις του δύσκολου έργου που καλείται να φέρει εις πέρας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή της ΝοτιοΑνατολικής Μεσογείου, σε μία περιοχή με ιδιαίτερα προβλήματα, όπου οι μεταναστευτικές πιέσεις συνεχίζονται αμείωτες.

Το Επιχειρησιακό Γραφείο, τα επίσημα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν την 1η Οκτωβρίου 2010, θα έχει συντονιστικό ρόλο ως προς την προετοιμασία, τη διοργάνωση, τον ορθολογικότερο και καλύτερο συντονισμό των κοινών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που διεξάγει ο FRONTEX στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας ακολούθησε ενημέρωση των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε., ενώ στη συνέχεια ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του FRONTEΧ συνοδευόμενοι από αξιωματούχους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Οργανισμού ξεναγήθηκαν στον Πύργο, όπου εγκαταστάθηκαν οι υπηρεσίες του FRONTEX.

Παρόντες στην υπογραφή της Συμφωνίας ήταν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Γ4 του Υπουργείου Εξωτερικών πρέσβυς κ. Ιωάννης Ραπτάκης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού FRONTEX, ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.