Αρχική legacy Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών

Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής με ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε, μετά από εισήγηση του Νομάρχη Λ. Κουρή, την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Αχαρνών για την διαμόρφωση του εκθεσιακού χώρου στο Παλαιό Δημαρχείο Αχαρνών.
Εισηγούμενος το θέμα ο Νομάρχης Λ. Κουρής αναφέρθηκε στην προηγούμενη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Νομαρχίας Ανατ. Αττικής και Δήμου Αχαρνών με την οποία αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που είχε προξενήσει στο κτήριο του Παλαιού Δημαρχείου Αχαρνών ο σεισμός της 7ης Σεπτεμβρίου 1999. Στο κτήριο αυτό λειτουργούσε από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μόνιμη έκθεση λαογραφικών και ιστορικών αντικειμένων (παραδοσιακές στολές, φωτογραφίες, παλαιά όπλα, χειροτεχνίες, κοσμήματα κλπ) που είχαν συλλεχθεί από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Αχαρνών (ΙΛΕΑ).
Ήδη το κτήριο έχει αποκατασταθεί και η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και ο Δήμος Αχαρνών με την Προγραμματική αυτή Σύμβαση προχωρούν στο επόμενο βήμα που είναι η κατάλληλη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του κτηρίου με την εκπόνηση των απαραίτητων αρχιτεκτονικών, μηχανολογικών και λοιπών μελετών προσαρμογής καθώς και την προμήθεια των απαραίτητων προθηκών και λοιπού εξοπλισμού.
Το συνολικό ύψος της Προγραμματικής Σύμβασης ανέρχεται σε 324.000€ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.