Αρχική Φορείς Το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» αξιολογεί και πιστοποιεί την “Πιπεριά”

Το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» αξιολογεί και πιστοποιεί την “Πιπεριά”

Celestyal Cruises

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία πιστοποίησης μιας ακόμη επιχείρησης εστίασης που απέκτησε το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» της διανομαρχιακής αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας», της οποίας πρόεδρος είναι η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη.
Πρόκειται για την επιχείρηση «ΠΙΠΕΡΙΑ» που πιστοποιήθηκε ως προς τις Προδιαγραφές του «Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας». Η ταβέρνα «ΠΙΠΕΡΙΑ» λειτουργεί στο γραφικό ορεινό χωριό των Πεύκων του Νομού Λασιθίου και απέχει 7 χιλιόμετρα από τον Μακρύ Γιαλό. Το όνομά της η ταβέρνα το οφείλει στην τεράστια πιπεριά που κυριαρχεί τόσο στην ταβέρνα όσο και στο χωριό ολόκληρο, και η οποία ήρθε στους Πεύκους ως δείγμα πριν από 100 και πλέον χρόνια. Η «ΠΙΠΕΡΙΑ» φημίζεται για τα υγιεινά, φρέσκα και γευστικά κρητικά πιάτα της, καθώς και για την ποικιλία των εδεσμάτων της. Εδώ θα βρείτε τα πάντα από την κρητική κουζίνα όλα φτιαγμένα με αγνά υλικά και μαγειρεμένα με αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Στην ταβέρνα «ΠΙΠΕΡΙΑ» μπορεί κανείς να αγοράσει διάφορα προϊόντα (όπως παρθένο ελαιόλαδο, κρασί, ρακή, μέλι και αρωματικά φυτά), τα οποία παράγονται από τους ιδιοκτήτες, και χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία των εδεσμάτων που προσφέρονται στην ταβέρνα.
Το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» στοχεύει στην προστασία και ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής και απονέμεται σε εστιατόρια που προσφέρουν Κρητική Κουζίνα και χρησιμοποιούν αποκλειστικά παρθένο κρητικό ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα. Αποτελεί αναγνωριστικό της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εστίασης Κρητικής Κουζίνας, αποδίδεται από την διανομαρχιακή αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας», την οποία ίδρυσαν από κοινού οι τέσσερις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Κρήτης, και αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ένα ισχυρό εργαλείο προβολής για όλα τα εστιατόρια που θα το αποκτήσουν.
Το ενδιαφέρον για πιστοποίηση με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» είναι υψηλό από τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης της Κρήτης και αρκετές βρίσκονται ήδη στην διαδικασία αξιολόγησης σε σχέση με τις ισχύουσες Προδιαγραφές Πιστοποίησης.
Για πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση και τα πιστοποιημένα εστιατόρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» τηλεφωνικά στο 28310 51401, ηλεκτρονικά στο ή μέσω της ιστοσελίδας www.cretan-nutrition.gr .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.