Αρχική legacy Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον του Υπουργείου για τον θρησκευτικό τουρισμό

Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον του Υπουργείου για τον θρησκευτικό τουρισμό

Τις βάσεις για την προσέλκυση επισκεπτών στα θρησκευτικά μνημεία προσπαθεί να θέσει το Υπουργείο Τουρισμού-Πολιτισμού με συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης με τους αρμόδιους εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος  Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. κ. Χρυσόστομο και Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ  Ιγνάτιο, και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας  Κρήτης και του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.
Σκοπός της συνάντησης, ήταν να τεθούν οι βάσεις επάνω στις οποίες θα προχωρήσει η οργανωμένη προσέγγιση αυτής της μορφής «εναλλακτικού» τουρισμού μέσω ολοκληρωμένων δράσεων που αφορούν το πλαίσιο συνεργασίας της πολιτείας με την Εκκλησία για την προσέλκυση επισκεπτών στα θρησκευτικά μνημεία και τόπους της χώρας.
Ο κ. Νικητιάδης, κατά τη συνάντηση επισήμανε στους παρευρισκόμενους τη σημασία που δίνει το Υπουργείο και ο υπουργός κ. Π. Γερουλάνος στην ανάπτυξη του «θρησκευτικού τουρισμού» και έκανε σαφή τη πρόθεση του να καταρτιστεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο με επιμέρους πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν, όπως τόνισε: «τη σημασία που έχει για πρώτη φορά να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο, το οποίο θα στηρίξει τη δυναμική του θρησκευτικού τουρισμού».
Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας  εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα αυτής της πρώτης εποικοδομητικής συνάντησης, την οποία θα ακολουθήσουν και άλλες με εξειδικευμένες πλέον προτάσεις. Στη σύσκεψη συμμετείχε  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού και  Τουρισμού κ. Γ. Πουσσαίος, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και οι πρόεδροι από Ενώσεις Ξενοδόχων περιοχών της χώρας , που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του «θρησκευτικού τουρισμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.