Αρχική legacy Η Ελλάδα θα διαθέσει εξειδικευμένο εξοπλισμό απορρύπανσης για την ρύπανση στον Κόλπο...

Η Ελλάδα θα διαθέσει εξειδικευμένο εξοπλισμό απορρύπανσης για την ρύπανση στον Κόλπο του Μεξικού

Λιμενικό ΣώμαΤο Λιμενικό Σώμα, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανταποκρίθηκε σε αίτημα των Η.Π.Α. για διάθεση εξειδικευμένου εξοπλισμού απορρύπανσης από τις χώρες της Ε.Ε. προς αντιμετώπιση της σοβαρής ρύπανσης στον Κόλπο του Μεξικού συνεπεία του περιστατικού της πλατφόρμας «Deepwater Horizon» τον Απρίλιο του 2010.
Το αίτημα των αρμοδίων Αμερικανικών Αρχών διαβιβάσθηκε στη χώρα μας μέσω του Περιφερειακού Κέντρου Καταπολέμησης Εκτάκτων Περιστατικών Ρύπανσης της Θάλασσας στη Μεσόγειο (REMPEC) για λογαριασμό του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).
Η Ελληνική συνδρομή, η οποία έγινε επισήμως αποδεκτή από τις αρμόδιες Αμερικάνικες Αρχές, περιλαμβάνει την αποστολή δύο (02) φορητών μονάδων περισυλλογής πετρελαίου (skimmers) βαρέως τύπου για χρήση στην ανοικτή θάλασσα. Οι διαδικασίες αποστολής του εν λόγω εξοπλισμού, συνολικού βάρους περίπου δύο (02) τόνων, θα ενεργοποιηθούν με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες από τα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. που η ανταπόκρισή τους για διάθεση εξειδικευμένου εξοπλισμού απορρύπανσης έγινε αποδεκτή από τις αρμόδιες Αμερικανικές Αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.