Αρχική legacy Αποζημίωση των τουριστών προβλέπει το νέο ρυθμιστικό νομοσχέδιο

Αποζημίωση των τουριστών προβλέπει το νέο ρυθμιστικό νομοσχέδιο

Νέο ρυθμιστικό νομοσχέδιοΜε το νέο ρυθμιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή εισάγονται αλλαγές στην οργανωτική δομή της ΕΡΤ και του ΕΟΤ, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τα τουριστικά και ολυμπιακά ακίνητα και αντιμετωπίζονται σειρά θεμάτων της γενικής γραμματείας Αθλητισμού.
Επίσης το νομοσχέδιο προβλέπει την “καταβολή εξόδων διαμονής και σίτισης ύψους 50 Ευρώ την ημέρα ανά άτομο και για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο τω δύο ημερών” σε περίπτωση αδυναμίας αναχώρησης τουριστών από την χώρα μας λόγω ανώτερης βίας και υπό την προϋπόθεση της μη κάλυψης των εξόδων αυτών από άλλους υπόχρεους.

Κοινή φιλοσοφία στις αλλαγές αυτές είναι ότι το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να είναι το ανώτατο όργανο των οργανισμών, συγχρόνως όμως πρέπει ο ρόλος του Προέδρου του δ.σ. να είναι διακριτός από αυτόν του διευθύνοντος. Για το λόγο αυτό θεσπίζεται θέση διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ Α.Ε. και θέση γενικού γραμματέα στον ΕΟΤ, ξεχωριστή από αυτή του Προέδρου του διοικητικού συμβουλίου κάθε οργανισμού. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται η απαιτούμενη ευελιξία και αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των οργανισμών, συγχρόνως όμως διασφαλίζεται ότι τα πρόσωπα αυτά, τα οποία αναλαμβάνουν το βασικό εκτελεστικό ρόλο, λογοδοτούν στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Εξάλλου, διευκρινίζονται οι χρήσεις του Διεθνούς ΚέντρουΡαδιοτηλεόρασης και ειδικότερα επιτρέπονται οι χρήσεις μουσείου, γραφείων, υπηρεσιών διοίκησης και πολυλειτουργικών χώρων άθλησης και υγιεινής.
Σκοπός της διάταξης είναι να παρασχεθούν εναλλακτικές δυνατότητες για τη βέλτιστη αξιοποίηση της εγκατάστασης, χωρίς να επιβαρύνεται περαιτέρω η ίδια η εγκατάσταση και η ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.