Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τσόκλης – Ξαρχάκος – Πρωτοψάλτη – Δήλος πρωταγωνιστούν στα εγκαίνια του 1ου Μykonos...

Τσόκλης – Ξαρχάκος – Πρωτοψάλτη – Δήλος πρωταγωνιστούν στα εγκαίνια του 1ου Μykonos Αrt Festival

 Το 1ο ΜYKONOS ART FESTIVAL ανοίγει τις πύλες του αυτό το Σαββατοκύριακο, με ένα πρόγραμμα ενδεικτικό των προθέσεων του και του στίγματος που θέλει να δώσει. Η σύγχρονη τέχνη με διεθνή προσανατολισμό συνδυάζεται με κορυφαίες στιγμές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, περνώντας μέσα από την έντεχνη μουσική παράδοση της σημερινής Ελλάδας.  Συμπαραστάτες μας σε αυτό το ταξίδι η  Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών,  το Εθνικό  Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης , ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το Μουσείο Κώστα Τσόκλη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των εγκαινίων

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, ώρα 8μ.μ., στο Σταθμό της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Μυκόνου,  θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης-περιβάλλον του Κώστα Τσόκλη «Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης». To  Φεστιβάλ κάλεσε τον Κώστα Τσόκλη να δημιουργήσει ένα έργο και να το εκθέσει μέσα στα τέσσερα εργαστήρια του Σταθμού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Μυκόνου, τα οποία ο καλλιτέχνης θα μετατρέψει με μέσα τεχνητά, σύγχρονα και φευγαλέα στα τέσσερα στοιχεία της Φύσης. Φωτιά, Νερό, Γη και Αέρα. Έργα καμωμένα in situ τα οποία θα εκπνεύσουν για πάντα, στις  30 Σεπτεμβρίου 2018, με το τέλος της έκθεσης.

Κυριακή 24/6/2018:

·         17:30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δήλου εγκαίνια της  έκθεσης «Κυκλαδικά στιγμιότυπα, από τα μνημεία και τους ανθρώπους τους» (Διοργάνωση Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων)

·         21:00, Συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου-Άλκηστις Πρωτοψάλτη  στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πολιτιστικός, Κοινωνικός, Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Μυκόνου “Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.