Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η FedHATTA υποστηρίζει τη συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας στον τουρισμό

Η FedHATTA υποστηρίζει τη συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας στον τουρισμό

Τα αμοιβαία οφέλη που μπορούν να προκύψουν για τον ελληνικό και το ρωσικό τουρισμό από την συνεργασία των κορυφαίων θεσμικών φορέων τουριστικών γραφείων των δύο χωρών, με αφορμή το Αφιερωματικό Έτος Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018, ανέπτυξε το μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, κ. Βασιλική Σκάγια, μιλώντας κατά το 2ο Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ,  που διεξήχθη στο Παλιούρι Χαλκιδικής, με θέμα: «Διαπεριφερειακή Τουριστική Συνεργασία Ελλάδας- Ρωσίας».

Το φόρουμ εγκαινίασε η Υπουργός Τουρισμού κ.  Έλενα Κουντουρά και συμμετείχαν 15 Υπουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι  των ρωσικών περιφερειών καθώς και μεγάλος αριθμός εκπροσώπων των ελληνικών περιφερειών και κορυφαίων παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας των δύο χωρών.

Στη θεματική ενότητα που αφορούσε την Ανάπτυξη Τουριστικών Προϊόντων μεταξύ των δύο χωρών, η κ. Σκάγια, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού για τους Ρώσους. Αναφέρθηκε δε στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να υπάρξει επωφελής και γόνιμη συνεργασία των δύο πλευρών σε επίπεδο θεσμικών φορέων τουριστικών γραφείων, προκειμένου να τονωθούν οι τουριστικές ροές από τη Ρωσία προς την Ελλάδα αλλά και αντίστροφα.
Η εκπρόσωπος της FedHATTA τόνισε ότι το πεδίο συνεργασίας είναι ευρύ και εξέφρασε την πρόθεση της Ομοσπονδίας να συνεχίσει τις επαφές με τα τουριστικά γραφεία της Ρωσίας μέσα από Β2Β συναντήσεις, workshop και εκδηλώσεις για το θεματικό τουρισμό.
Επίσης, παρουσίασε τη λειτουργία της πλατφόρμας «ΔΩΔΕΚΑ» που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της FedHATTA προκειμένου να συμβάλλει στην προώθηση του 12μηνου τουρισμού στη χώρα μας και στην ανάδειξη του θεματικού τουρισμού σε κάθε γωνιά της και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ για τα πλεονεκτήματα της.  Το ΔΩΔΕΚΑ ενθουσίασε ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες του Φόρουμ και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια.
Η κ. Σκάγια είχε την ευκαιρία να συναντήσει, μεταξύ άλλων, και την εκτελεστική διευθύντρια της ένωσης Ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, κ. Maya Lomidze, με την οποία συζήτησαν τις δυνατότητες για περαιτέρω συνεργασία των δύο φορέων στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Το φόρουμ αποτέλεσε μία από τις δράσεις που σχεδίασε και ανέλαβε το Υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018, και σε συνέχεια αντίστοιχης διοργάνωσης στη Μόσχα τον Ιανουάριο του 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.