Αρχική Αθλητικά 3ος Μαραθώνιος Ναυπλίου 2016

3ος Μαραθώνιος Ναυπλίου 2016

3ος Μαραθώνιος Ναυπλίου 2016Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Βασίλη Σιδέρη, του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννη Μπόλα και με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βουλευτικού,  η πρώτη επίσημη παρουσίαση του 3ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, σε έναν σύντομο απολογισμό των δυο προηγούμενων ετών , αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία  όλων των φορέων του Δήμου για την διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και  σημαντικού δρομικού  αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο καθώς και στην μεγάλη επιτυχία που είχε η διοργάνωση το 2015. Τονίζοντας  χαρακτηριστικά είπε ότι «Το 2014 σαν στόχο είχαμε το Ναύπλιο να αποτελεί φιλικό προορισμό για όλους και το πετύχαμε, το 2015 σαν στόχο είχαμε το Ναύπλιο να αποτελεί Αθλητικό προορισμό και το πετύχαμε και το 2016 διατηρώντας αναλλοίωτους τους δυο προηγούμενους στόχους η  Ο.Ε. προχώρα με τις ενέργειες της, στην ανάδειξη του τουριστικού προορισμού.

Στην συνέχεια, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων παρουσίασε:
Την συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για το πρόγραμμα επισκέψεων σε Αρχαιολογικούς χώρους, Μουσεία και την Ιστορική Πόλη του Ναυπλίου και ευχαρίστησε ιδιαίτερα όσους φορείς συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

Ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς το Υπουργείο Τουρισμού-Ε.Ο.Τ. αλλά και προς τους Διεθνείς Αθλητικούς Φορείς, με αντικείμενο την προσέλκυση συμμετεχόντων στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού.

Το δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας των Δημοτών «Συμμετέχουμε με Καρδία» για την συμμετοχή τους στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου και των παράλληλων αγωνιστικών εκδηλώσεων, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με τοπικούς χορηγούς αλλά και ιδιαίτερα με το Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ HOSPITAL CENTER, όπου την εβδομάδα που προηγείται του αγώνα, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο.

Ο Δήμαρχος, αφού αναφέρθηκε και πάλι στην μεγάλη σημασία της διοργάνωσης για την πόλη του Ναυπλίου αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο για την απόφαση της περιφέρειας να συμμετέχει στην διοργάνωση του μαραθωνίου και να στηρίξει τον προϋπολογισμό, τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλο για την απόφαση της Αρχαιότερης Ομοσπονδίας να εγκρίνει και να εντάξει την διοργάνωση στο αγωνιστικό πρόγραμμα καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Ευχαρίστησε επίσης την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, την Τροχαία Ναυπλίου, το Λιμενικό Σώμα και το ΚΕΜΧ Ναυπλίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, την Εκπαιδευτική κοινότητα, το Εμπορικό Σύλλογο και τις επαγγελματικές τάξεις , τον Σύλλογο Ξενοδόχων Αργολίδας, τους πολίτες, το προσωπικό του Δήμου, όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τον Δημοτικό Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ), την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας, τους Εθελοντικούς φορείς (1ο  Σύστημα Προσκόπων Άργους και Ναυπλίου, ΣΚΚΑ Αργολίδας, ΦΙΛΜΑ, Σαμαρείτες ΕΕΣ. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας και Εθελοντές Δήμου Ναυπλίου) για την διάθεσή τους να συμβάλλουν στην προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής.
Κλείνοντας ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος  τόνισε ότι «Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου αποτελεί μία διοργάνωση που εκτός από αθλητική χροιά διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα γι΄αυτό και πρέπει να είμαστε όλοι εδώ στη μεγάλη γιορτή στις 6 Μαρτίου του 2016»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσος  Χειβιδόπουλος, υπογράμμισε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διοργάνωση του 3ου Μαραθωνίου Ναυπλίου επαναλαμβάνοντας την αρχική δέσμευση της Περιφέρειας να είναι αλληλέγγυα σε οποιοδήποτε αθλητική διοργάνωση γίνεται  στην περιοχή. Δεν παρέλειψε να τονίσει τα οφέλη που προκύπτουν από μια τέτοια διοργάνωση για τον Νομό και την ευρύτερη  Περιφέρεια. Εξέφρασε δε την πίστη της περιφέρειας ότι ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου αποτελεί είδη θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της Αργολίδας, της Πελοποννήσου και της Ελλάδας και συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού Αργολίδας και της Πελοποννήσου.

Ο Εκπρόσωπος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ. Γιάννης Μπόλας μετέφερε μήνυμα του προέδρου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ. Κώστα Παναγόπουλου στο οποίο ανέφερε την στήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ στην προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής και του Δήμου Ναυπλιέων, του Μαραθωνίου Ναυπλίου αλλά και του Παλαμηδείου Άθλου με την ένταξη τους στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας. Επίσης, τόνισε την ανάθεση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παμπαίδων/ Πανκορασίδων για ακόμη μια φορά στο Ναύπλιο, το οποίο θα γίνει στις 2-3/07/2016 .

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Σιδέρης , σε ένα σύντομο χαιρετισμό τόνισε την τεράστια σημασία του μεγάλου αυτού Αθλητικού γεγονότος για τον τόπο και για ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Τέλος, όλοι οι εκπρόσωποι των παραπάνω Θεσμικών, Κρατικών και Εθελοντικών Φορέων απεύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό στήριξης της προσπάθειας.

Η Συνέντευξη ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του πλαισίου της διοργάνωσης από τον τεχνικό Δ/ντη  Ε. Παπαποστόλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.