Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ρωσία: Κατά 70% μειώθηκε ο αριθμός των εταιρειών που πωλούν ταξίδια στο...

Ρωσία: Κατά 70% μειώθηκε ο αριθμός των εταιρειών που πωλούν ταξίδια στο εξωτερικό στους Ρώσους τουρίστες

Η τουριστική βιομηχανία της Ρωσίας έχει πληγεί σημαντικά από την κατακόρυφη πτώση της ζήτησης για διεθνή ταξίδια, κυρίως λόγω της απότομης πτώσης της αξίας του ρουβλίου, και των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στα ταξίδια προς τους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ρωσίας, την Αίγυπτο και την Τουρκία.

rostourism-

Ο αριθμός των εταιρειών που πωλούν ταξίδια στο εξωτερικό στους Ρώσους τουρίστες μειώθηκε κατά 70% το 2015, αναφέρει ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Ρωσικού Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, Dmitry Gorin. Ενώ πριν από την κρίση λειτουργούσαν 2.050 εταιρείες, οι οποίες εμπλέκονταν στη διοργάνωση υπερπόντιων ταξιδιών, τώρα υπάρχουν μόλις 650.

Ο Ρωσικός Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων προβλέπει ότι ο αριθμός των τουριστικών πρακτόρων θα συνεχίσει να μειώνεται το επόμενο έτος, αφήνοντας στην αγορά το 2016 περίπου 500 εταιρείες στην καλύτερη περίπτωση, και 300 στη χειρότερη.

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας, από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο 2015 υπήρξε μια πτώση 31,4% στα ταξίδια στο εξωτερικό, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2014, καθιστώντας το 2015 την χειρότερη χρονιά σε επιδόσεις των τελευταίων 15 ετών.

Οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών εμφανίζουν πτώση προς το σύνολο των προορισμών, με εξαίρεση τη Λιθουανία, με τον αριθμό των Ρώσων που επισκέπτονται την Ευρώπη να καταγράφει μείωση 34% σε σχέση με το 2014 – με την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κροατία να βιώνουν τις πιο μεγάλες μειώσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού Rostourism, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέφθηκε την Ελλάδα κατά το α΄ εξάμηνο 2015 εμφάνισε πτώση κατά 53% σε σύγκριση με το 2014.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.