Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αποκαθίσταται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη

Αποκαθίσταται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν την Τρίτη

Dion_Solomos ferryΑποκαθίσταται η σύνδεση Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, καθώς υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, η προκήρυξη της ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει τη Σάμη και την Ιθάκη με την Πάτρα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο ικανοποιείται – εν μέρει τουλάχιστον – το διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Κεφαλλονιάς & της Ιθάκης και αποκαθίσταται – σε αυτή τη φάση μέχρι 31/10/2015 – η ιστορική ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης.

Στη συγκυρία αυτή, παρά τις προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατή η ετήσια δρομολόγηση, που ήταν και παραμένει, σταθερός στόχος όλων. Το Υπουργείο, θεωρεί ότι έγινε το πρώτο βήμα και δεσμεύεται να επιμείνει – όπως συστηματικά μέχρι τώρα έκανε – και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρως ο στόχος.

Για το συγκεκριμένο θέμα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τον περιαφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεοδωρή Γαλιατσάτο, ο οποίος επεσήμανε ότι η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, «είναι μια ιστορική γραμμή και η διακοπή της δημιούργησε προβλήματα στους κατοίκους της Ιθάκης, καθώς “κόπηκε” η επικοινωνία του νησιού με την Πάτρα, αλλά και στους κατοίκους της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα αυτούς του Ληξουρίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.