Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Αποκαθίσταται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη

Αποκαθίσταται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν την Τρίτη

Dion_Solomos ferryΑποκαθίσταται η σύνδεση Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, καθώς υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, η προκήρυξη της ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει τη Σάμη και την Ιθάκη με την Πάτρα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο ικανοποιείται – εν μέρει τουλάχιστον – το διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Κεφαλλονιάς & της Ιθάκης και αποκαθίσταται – σε αυτή τη φάση μέχρι 31/10/2015 – η ιστορική ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης.

Στη συγκυρία αυτή, παρά τις προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατή η ετήσια δρομολόγηση, που ήταν και παραμένει, σταθερός στόχος όλων. Το Υπουργείο, θεωρεί ότι έγινε το πρώτο βήμα και δεσμεύεται να επιμείνει – όπως συστηματικά μέχρι τώρα έκανε – και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρως ο στόχος.

Για το συγκεκριμένο θέμα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τον περιαφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεοδωρή Γαλιατσάτο, ο οποίος επεσήμανε ότι η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, «είναι μια ιστορική γραμμή και η διακοπή της δημιούργησε προβλήματα στους κατοίκους της Ιθάκης, καθώς “κόπηκε” η επικοινωνία του νησιού με την Πάτρα, αλλά και στους κατοίκους της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα αυτούς του Ληξουρίου».

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version