Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Υπο πλήρη έλεγχο η φωτιά στο “Norman Atlantic” – Έχουν διασωθεί 221...

Υπο πλήρη έλεγχο η φωτιά στο “Norman Atlantic” – Έχουν διασωθεί 221 σε σύνολο 478

Norman_Atlantic_28_12_14Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο “Norman Atlantic”, χθες τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο, είναι υπό πλήρη έλεγχο ενώ οι ιταλικές αρχές φέρεται να μετέφεραν υγειονομικό προσωπικό επί του πλοίου προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Το υπουργείο Ναυτιλίας πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στους 221 σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα). Επίσης σταμάτησε επιχείρηση μετεπιβίβασης επιβαινόντων σε παραπλέον ιταλικό πολεμικό σκάφος λόγω ενίσχυσης των ανέμων.

Συνεχίζεται η προσπάθεια διάσωσης των επιβατών από αέρος, στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα Super Puma ένα ελληνικό και τρία ιταλικά.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών σταμάτησε η διαδικασία ρυμούλκησης του “Norman Atlantic” σε λιμάνι της Ιταλίας, ενώ όπως έγινε γνωστό από το αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας RCC ROMA το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Spirit of Piraeus” μαζί με τους 49 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic αναμένεται να καταπλεύσει στο Μπάρι και όχι στο λιμάνι του Μπρίντιζι της Ιταλίας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Χθες διαπιστώθηκε και ο θάνατος ενός 67χρονου Ελληνα ο οποίος στην προσπάθειά του να κατέβει από το πλοίο τραυματίστηκε σοβαρά στη γλίστρα διάσωσης επιβατών. Στην ίδια γλίστρα βρίσκονταν και η γυναίκα του η οποία διεσώθη και μεταφέρθηκε με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Μπρίντιζι της Ιταλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.