Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στίχοι του Καβάφη «ταξιδεύουν» σε όλη την Αθήνα με λεωφορεία, τρένα, τραμ...

Στίχοι του Καβάφη «ταξιδεύουν» σε όλη την Αθήνα με λεωφορεία, τρένα, τραμ και μετρό

Στίχοι του Καβάφη «ταξιδεύουν» σε όλη την ΑθήναΣτίχοι του αλεξανδρινού ποιητή Κ. Π. Καβάφη «ταξιδεύουν» από την περασμένη Δευτέρα σε όλη την Αθήνα με λεωφορεία, τρένα, τραμ και μετρό.

«Δεν έχω σήμερα κεφάλι για δουλειά», «Ξένος εγώ ξένος πολύ», «Επέστρεφε συχνά και παίρνε με, αγαπημένη αίσθησις», «Και τέλος πάντων, να, τραβούμ’ εμπρός» «Όπως μπορείς πια δούλεψε, μυαλό» «Τα μεγαλεία να φοβάσαι, ω ψυχή» (Μάρτιαι Ειδοί).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχείου Καβάφη, το οποίο έχει περιέλθει στο Ίδρυμα Ωνάση, η οποία προσκαλεί το κοινό μέσα από τη σύγχρονη ματιά του βραβευμένου δημιουργικού γραφείου Beetroot να συνομιλήσει με τον αλεξανδρινό ποιητή.

Στίχοι του Καβάφη «ταξιδεύουν» σε όλη την Αθήνα με λεωφορεία, τρένα, τραμ και μετρόΗ συγκεκριμένη καμπάνια είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που προγραμματίζει το Αρχείο Καβάφη, και τις επόμενες ημέρες (έως τις 29/10) θα ανακοινωθεί η πολιτική και η φιλοσοφία του Αρχείου.

Το «ταξίδι» των στίχων του ποιητή στους δρόμους της Αθήνας αποτελεί προπομπό των δράσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του μηνός από τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση σχετικά με την αξιοποίηση του Αρχείου. Στόχος του Ιδρύματος είναι να καταστήσει το αρχείο σημείο αναφοράς για κάθε ενδιαφερόμενο και να είναι προσβάσιμο, μετά την ψηφιακή του ανάπτυξη, σε όλους και όχι μόνο στον χώρο της επιστημονικής κοινότητας, υποστηρίζοντας πάντα τον διεθνή χαρακτήρα του έργου και της προσωπικότητας του Καβάφη.

Επίσης, τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα προσκαλέσει το κοινό σε έναν οπτικοακουστικό περίπατο στην Ακαδημία Πλάτωνος με την έκθεση «Εικαστικοί Διάλογοι» ώστε να ξεδιπλώσει αυτή τη φορά τη ματιά έντεκα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της νέας γενιάς πάνω στο σύμπαν του τιμώμενου φέτος ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.