Αρχική Αεροπορικά Νέα Oι αεροπορικές εταιρίες του ομίλου Lufthansa βελτιώνουν περαιτέρω τη χωρητικότητα των αεροσκαφών...

Oι αεροπορικές εταιρίες του ομίλου Lufthansa βελτιώνουν περαιτέρω τη χωρητικότητα των αεροσκαφών τους

Lufthansa 747_8iΟφέλη αεροπορικών εταιριών από βελτιωμένη διαχείριση χωρητικότητας/ Ο συντελεστής πληρότητας αγγίζει το 76.1% της επιβατικής κίνησης και 70.5% της διακίνησης εμπορευμάτων

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2013, όλες οι αεροπορικές εταιρίες του Ομίλου Lufthansa επωφελήθηκαν από τη διαχείριση της χωρητικότητας και, όπως ήταν αναμενόμενο, βελτίωσαν την αξιοποίηση των αεροσκαφών συγκριτικά με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο. Ο όμιλος Lufthansa αύξησε το συντελεστή πληρότητας επιβατών κατά 1.9 ποσοστιαίες μονάδες, αγγίζοντας το 76.1%. Ο συντελεστής πληρότητας φορτίου αυξήθηκε κατά 0.6 ποσοστιαίες μονάδες, στο 70.5%.  

Εξαιτίας της μείωσης της χωρητικότητας κατά 2,7% στο σύνολο των εταιριών του Ομίλου (αναφορικά με τον συντελεστή «διαθέσιμα seat-kilometres»), ο αριθμός επιβατών που ταξίδεψαν με τις εταιρίες Lufthansa German Airlines, SWISS και Austrian Airlines από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο μειώθηκε κατά 2.3% σε σύγκριση με τα περσινά επίπεδα, φθάνοντας τα 21.6 εκατομμύρια. Την ίδια περίοδο οι πωλήσεις (συντελεστής RSK), μειώθηκαν κατά 0,1% αλλά παρέμειναν ουσιαστικά σταθερές. Η μείωση χωρητικότητας οδήγησε σε αντίστοιχη βελτιστοποίηση της αξιοποίησης των αεροσκαφών.

Το πρώτο τρίμηνο, η Lufthansa German Airlines αύξησε το συντελεστή πληρότητας κατά 1.7 ποσοστιαίες μονάδες, στο 75.5%. Το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου, η αεροπορική εταιρία μείωσε τη χωρητικότητα 3% ενώ παράλληλα, η μείωση πωλήσεων ήταν περιορισμένη, σε ποσοστό 0.8%. Ο αριθμός επιβατών της Lufthansa μειώθηκε κατά 1,9%, στα 15,5 εκατομμύρια. Το ίδιο διάστημα η SWISS βελτίωσε το συντελεστή πληρότητας κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες, σε ποσοστό 79.8%. Ο ελβετικός αερομεταφορέας αύξησε τη χωρητικότητα κατά 1.9% και οι πωλήσεις παρουσίασαν δυσανάλογη αύξηση 4,9%. Ο αριθμός επιβατών που μετέφερε η SWISS το πρώτο τρίμηνο ανήλθε σε 3.8 εκατομμύρια, μειωμένος κατά 3,4% εξαιτίας των σημαντικά λιγότερων πτήσεων. Η Austrian Airlines μείωσε τη χωρητικότητα κατά 9.4% και εμφάνισε δυσανάλογη πτώση πωλήσεων κατά 5,2%. Χάρη στη διαχείριση της χωρητικότητας, το πρώτο τρίμηνο η Austrian Airlines βελτίωσε το συντελεστή πληρότητας κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες, σημειώνοντας ποσοστό 74%. Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς, την αντίστοιχη φετινή περίοδο η Austrian κατέγραψε μείωση 2,7%, μεταφέροντας συνολικά  2.3 εκατομμύρια επιβάτες. 
Η επιτυχημένη διαχείριση της χωρητικότητας είχε ως αποτέλεσμα και τη βελτίωση του συντελεστή πληρότητας της Lufthansa Cargo κατά 1.7 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφοντας ποσοστό 71.4%. Το πρώτο τρίμηνο, η εμπορική αεροπορική εταιρία μείωσε τη χωρητικότητα κατά 7,4% και οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,9%. Συνολικά, το διάστημα αυτό, η Lufthansa Cargo μετέφερε 399,000 τόνους εμπορευμάτων και αλληλογραφίας, καταγράφοντας μείωση 7.2% .
Τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Lufthansa για το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα δημοσιευθούν στις 2 Μαΐου 2013 και θα διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας www.lufthansagroup.com/investor-relations.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.