Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Γενική απεργία σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

Γενική απεργία σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

Γενική απεργία την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, 2010Σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στην γενική απεργία που έχει κηρυχθεί συμμετέχουν δημόσιοι υπαλλήλοι, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί.
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο. Από τις 6.00 έως τις 24.00 θα λειτουργήσει το Τραμ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών προχωρά σε δύο 24ωρες απεργίες την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Την Τετάρτη, σε τετράωρη στάση εργασίας10.00 με 14.00 προχωρούν και οι οδηγοί των ταξί. Ωστόσο, αποφάσισαν λόγω της οικονομικής κρίσης, να μην εισπράττουν από τους πελάτες τους δώρο Χριστουγέννων.
Επίσης στην απεργία της Τετάρτης έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα για ένα 24ωρο να παραμείνει κλειστός ο ελληνικός εναέριος χώρος και να ακυρωθούν εκατοντάδες προγραμματισμένες πτήσεις.
 Ενώ, δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα μείνουν και τα πλοία, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η ΠΝΟ.
 Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι γιατροί αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό. Την Τετάρτη απεργούν επίσης και οι οδοντίατροι ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και στα νοσοκομεία.
 Σε απεργία κατέρχονται οι τραπεζοϋπάλληλοι, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο προετοιμάζει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τους κανονισμούς εργασίας.
 Επίσης, από την εργασία τους θα απέχουν και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα συνεχίσουν με 48ωρη απεργία στις 17 και 18 Δεκεμβρίου.
Τη συμμετοχή της στη σημερινή Παναττική στάση εργασίας και την γενική απεργία ανακοίνωσε επίσης η ΟΜΕ-ΟΤΕ, αλλά και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.