Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Τουρισμού Αττικής του Υπουργείου Τουρισμού αναδείχθηκε ως η “Καλύτερη Σχολή Γαστρονομίας” στο πρόσφατο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας του CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας).
Η σημαντική αυτή διάκριση επιβεβαιώνει τη δέσμευση της σχολής για την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και την προώθηση καινοτόμων πρακτικών στο πεδίο της γαστρονομίας και όχι μόνο. Μέσα από την προσήλωσή της σε άριστες εκπαιδευτικές πρακτικές και την αγάπη για την αυθεντική γαστρονομική κουλτούρα, η ΣΑΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ συμβάλλει στην αναβάθμιση του γαστρονομικού τομέα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 09 Νοεμβρίου 2024, παρουσία 250 συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και πλήθους επισήμων, μεταξύ των οποίων της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη, της προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελας Γκερέκου, του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, της Αντιδημάρχου Εξωστρέφειας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Τουρισμού Ανδριάνας Ζαρακέλη, του Προέδρου του CEUCO, Κάρλος Μαρτίν Κόσμε (Carlos Martín Cosme), του Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπροέδρου του CEUCO, Κωνσταντίνου Μουζάκη, του προέδρου της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Αττικής Σταύρου Βοϊδονικόλα και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, Γιάννη Χατζηαλέξη.
Η διευθύντρια της ΣΑΕΚ Τουρισμού Αττικής, κα Χαρά Κοβούση δήλωσε: “Η διάκριση αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους εμάς στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Τουρισμού και επιβεβαιώνει τις προσπάθειες και το πάθος μας για την τέχνη της γαστρονομίας. Ευχαριστούμε θερμά την CEUCO και όλους τους υποστηρικτές μας για την αναγνώριση αυτή. Η επιτυχία αυτή ανήκει στην ομάδα μας και σε όσους πιστεύουν στο όραμά μας για τη γαστρονομία και τη φιλοξενία”.
Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Τουρισμού Αττικής, που εδρεύει στην Ανάβυσσο, αποτελεί εκπαιδευτικό ίδρυμα του Υπουργείου Τουρισμού. Προσφέρει προγράμματα κατάρτισης σε κύριες ειδικότητες του τουριστικού τομέα, διατηρώντας παράδοση άνω των 40 ετών στην εκπαίδευση άρτια καταρτισμένων στελεχών στον κλάδο. Σύμφωνα με έρευνα του 2022, το 66% των αποφοίτων των σχολών του υπουργείου τουρισμού βρήκε άμεσα εργασία ήδη στους πρώτους δύο μήνες από την αποφοίτηση του, ενώ το 88% εργάζεται από την αποφοίτησή του μέχρι και σήμερα στον κλάδο.
Το CEUCO, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, ιδρύθηκε με σκοπό να προωθήσει και να προστατεύσει την παραδοσιακή γαστρονομία και οινολογία της Ευρώπης, ενισχύοντας την πολιτιστική κληρονομιά. Το ετήσιο Συνέδριο της CEUCO αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς της Ευρωπαϊκής Γαστρονομίας, καθώς συμμετέχουν Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, το Βέλγιο και η Ουγγαρία.