Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας: «Οι Παίχτες» του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ

Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας: «Οι Παίχτες» του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024
Θέατρο Πέτρας, σκηνή «Μίνως Βολανάκης»
Ώρα έναρξης: 21:30

«Οι Παίχτες», η κωμωδία-φαινόμενο των τελευταίων ετών που «σάρωσε» την αθηναϊκή θεατρική πιάτσα για δύο συνεχόμενες χρονιές, με ζωντανή μουσική, αφηνιασμένους ρυθμούς και ξέφρενο χιούμορ, επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι, για λίγες μόνο παραστάσεις. Η πρεμιέρα θα γίνει στο Θέατρο Πέτρας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 21:30.

Η αδρεναλίνη της κομπίνας, η μαεστρία και η αρρώστια του τζόγου, η κάψα να εξαπατήσεις τους πάντες, αλλά να μην εξαπατηθείς εσύ ο ίδιος και η εμμονή του ανθρώπου για την επικράτηση απέναντι στον οποιονδήποτε «δίπλα», κυρίευσαν την πένα του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ κάπου στο 1836, και το αποτέλεσμα ήταν μια δαιμονισμένη, μυστήρια κωμωδία.

Σ’ ένα απομακρυσμένο πανδοχείο της Ρωσίας, καταφτάνει ένας δεινός χαρτοπαίχτης, απατεώνας, και πλαστογράφος. Στόχος του, να βρει τα επόμενα θύματά του, και να τα «γδάρει». Αλλά δε θα είναι τόσο απλή υπόθεση. Στο ίδιο πανδοχείο διαμένουν δύο εξίσου δεινοί κομπιναδόροι, που γυρεύουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον πρώτο: ένα λαχταριστό, αθώο και, φυσικά, κεφαλαιούχο θύμα. Οι δύο συναντούν τον ένα και σύντομα ενώνουν τις δυνάμεις τους, οδηγώντας την παράσταση σε ένα πανδαιμόνιο γεμάτο μπλόφες, ρίσκο, ανταγωνισμούς, συμμαχίες, εκπλήξεις κι ανατροπές, καθώς στο παιχνίδι μπαίνουν σιγά-σιγά όλοι οι παράξενοι ένοικοι που τριγυρνούν σ’ αυτό το μικρό και ήσυχο πανδοχείο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία – μετάφραση – διασκευή: Γιώργος Κουτλής
Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Μαγουλιώτης
Σκηνικά: Άρτεμις Φλέσσα
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Χορογραφία: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιάκωβος Μηνδρινός

Ερμηνεύουν:
Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Τζαβάρας, Γιώργος Μπουκαούρης και ο Θανάσης Δήμου

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος, 20 ευρώ
Προπώληση:
https://www.more.com/theater/oi-paixtes/
Φυσικά σημεία προπώλησης: Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Σινέ Πετρούπολις», 21:00 – 23:00