Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο  Π.Ο.Τ.Α.Π. και η Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του...

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο  Π.Ο.Τ.Α.Π. και η Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος διοργανώνουν την ημερίδα «Ηλεκτροκίνηση και Τουρισμός»

Η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί την προοπτική του μέλλοντος και ασφαλώς η κοινωνία του τουρισμού δε μπορεί να μην συνυπάρχει και να μην συνακολουθεί τις εξελίξεις. Με γνώμονα την αναγκαιότητα ενημέρωσης γύρω από την εκμετάλλευση της ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με την τουριστική αγορά, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, διοργανώνουν ημερίδα με το κεντρικό πεδίο εργασίας «Ηλεκτροκίνηση και Τουρισμός».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους οι: Δημήτριος Κουσκουρίδης – πρόεδρος Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, με θέμα «Ηλεκτροκίνηση και εξοικονόμηση ενέργειας στον τουρισμό», Χαράλαμπος Μαρμάγγελος- CEO και συνιδρυτής MC Chargers, με αναφορά στις «Υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων – τάσεις και προοπτικές» και Δρ. Δημήτριος Τσιαμήτρος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών – Καθηγητής του αντίστοιχου Τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην ανάπτυξη του θεματολογίου «Ηλεκτροκίνηση στην πράξη».

«Η ηλεκτροκίνηση σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του οδικού τουρισμού, καθιστούν πλέον αναγκαία και επιβεβλημένη την παροχή των απαραίτητων υποδομών επαναφόρτισης  οχημάτων από τις τουριστικές και τις ξενοδοχειακές μονάδες. Προσβλέποντας στις εξελίξεις υποστηρίζουμε και ενημερώνουμε μέσω της ημερίδας μας “Ηλεκτροκίνηση και Τουρισμός” όπου οι εξαίρετοι εισηγητές-επιστήμονες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους σε όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, επιστήμονες, αλλά και τεχνικούς. Οι τουριστικοί φορείς υλοποιώντας τις νέες καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες, θα αποσπάσουν αναμφίβολα τις υψηλές κριτικές από τις ταξιδιωτικές πλατφόρμες» τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου.

Ο πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, κος Γιώργος Καραλής, επισημαίνει: «Η ανάπτυξη υποδομών για επαναφόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων αναβαθμίζει εκ των πραγμάτων τις προσφερόμενες παροχές των ξενοδοχειακών και τουριστικών μονάδων, καθότι προσφέρουν άνετη και ποιοτική φόρτιση. Αναδεικνύουν, ότι το κατάλυμα είναι πρωτοπόρο και συμβάλλει επιπρόσθετα στην προστασία του περιβάλλοντος με θετικό οικολογικό πρόσημο, αλλά και οι υποδομές για την ηλεκτροκίνηση αναμφίβολα δημιουργούν και την ανάλογη υπεραξία στην τουριστική μονάδα.  Συνεχίζουμε δυναμικά και πρωτοποριακά, ακολουθώντας τις απαιτήσεις των καιρών χωρίς φειδώ». 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα μέσω Live Steaming στο παρακάτω link: www.facebook.com / olympusrivieragreece

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.