Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης...

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ)

Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και κύριο άξονα την ανάδειξη του ρόλου της Πυρηνικής Ιατρικής, ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Σχεδιάζοντας το αύριο στη διαχείριση του ογκολογικού Ασθενή & Forum Ασθενών», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης (ΕΕΠΙ&ΜΑ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού αλλά και των επαγγελματιών υγείας για τις δυνατότητες της Πυρηνικής Ιατρικής. Στο πλαίσιο της ημερίδας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον αυξανόμενο ρόλο της Πυρηνικής Ιατρικής τόσο στη διάγνωση, όσο και στη θεραπεία του Ογκολογικού Ασθενή. Mέσα από ομιλίες και συζητήσεις αναφορικά με την διαχείριση του ογκολογικού ασθενή, τόσο από καταξιωμένους ειδικούς, όσο και από μέλη συλλόγων ογκολογικών ασθενών, αναδείχθηκε ο ρόλος της ειδικότητας της Πυρηνικής Ιατρικής, η προσφορά του PET scan στη διάγνωση, παρουσιάστηκαν οι νέες ραδιοϊσοτοπικές θεραπείες, ενώ δόθηκε έμφαση στις ψυχολογικές συνέπειες των ογκολογικών παθήσεων. Άλλωστε όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης, Πυρηνικός Ιατρός, κ. Ιωάννης Κούτσικος «ο σημαντικότερος ρόλος του λειτουργήματός μας είναι να ακούμε τον ασθενή και να βρισκόμαστε πάντα δίπλα του».

Όπως προαναφέρθηκε η ημερίδα επισφραγίστηκε με την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας των δύο φορέων, δηλαδή της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Όπως καταγράφεται στο μνημόνιο ουσιαστικά διευρύνεται η από μακρόν υπάρχουσα συνεργασία, με στόχο την πρόσβαση όλων των ασθενών με καρκίνο, σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης σε προσυμπτωματικό έλεγχο, διάγνωση και την θεραπεία και φροντίδα που η Πυρηνική Ιατρική μπορεί να προσφέρει, καθώς και την ενδεικνυόμενη ψυχοκοινωνική φροντίδα και αποκατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.