Αρχική ΕΕ Παρέμβαση Κουντουρά στην Κομισιόν για τις παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στα εισαγόμενα...

Παρέμβαση Κουντουρά στην Κομισιόν για τις παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στα εισαγόμενα στην Ελλάδα μεταχειρισμένα φορτηγά από άλλα κράτη της ΕΕ

H ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Κουντουρά  κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν με την οποία την καλεί να απαντήσει εάν παραβιάζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία στην Ελλάδα,  από τις παρεμποδιστικές και δυσμενείς προϋποθέσεις στην εισαγωγή  από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ μεταχειρισμένων φορτηγών, που επιβάλλουν οι πρόσφατες  νομοθετικές ρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Με τις νέες ρυθμίσεις εισάγονται διακρίσεις στο εμπόριο μεταχειρισμένων φορτηγών αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να θεσπίζονται ποσοτικοί περιορισμοί στις εισαγωγές από άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προκαλείται όχι μόνο ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά στους εμπόρους του κλάδου, αλλά και να βλάπτονται οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Στελέχη του κλάδου εμπορίας φορτηγών καταγγέλλουν μάλιστα, ότι τα μέτρα πλήττουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό σε βάρος των εισαγωγέων-εμπόρων μεταχειρισμένων φορτηγών και ευνοούν τις εγχώριες αντιπροσωπείες καινούργιων και μεταχειρισμένων φορτηγών.

Όσον αφορά τον υφιστάμενο στόλο, ο κίνδυνος είναι ότι θα ανακυκλώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό τα υπάρχοντα μεταχειρισμένα στην ελληνική αγορά και δεν θα ανανεώνονται με δυσμενές αντίκτυπο για τους επαγγελματίες του κλάδου και για το περιβάλλον. 

Η Έλενα Κουντουρά ζήτησε από την Επιτροπή να απαντήσει πώς αξιολογεί τις δυσμενείς διακρίσεις και τους ποσοτικούς περιορισμούς που επιβάλλονται στην εισαγωγή, εμπορία και ταξινόμηση μεταχειρισμένων φορτηγών οχημάτων που προέρχονται από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζήτησε επίσης να τοποθετηθεί, εάν παραβιάζεται η ενωσιακή νομοθεσία που διέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων, και εάν σκοπεύει να θέσει το ζήτημα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας να τροποποιηθούν αυτές οι δυσμενείς νομοθετικές ρυθμίσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.