Αρχική Δήμοι Θεσσαλονίκη Έκκληση στη νέα δημοτική αρχή για άμεση βελτίωση της εικόνας της...

Θεσσαλονίκη Έκκληση στη νέα δημοτική αρχή για άμεση βελτίωση της εικόνας της πόλης Προβληματισμός με τα στοιχεία της σχετικής έρευνας της ΕΞΘ και της GBR Consulting

Προβληματισμό για την γενική εικόνα της πόλης και την ικανοποίηση όσων την επισκέπτονται, δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης τουριστών & απόδοσης ξενοδοχείων της εταιρείας “GBR Consulting” για το 2023.

Η παρουσίαση της έρευνας πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Managing Consultant της “GBR Consulting” κ. Stefan Merkenhof σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο “Electra Palace Thessaloniki”, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, τουριστικών & άλλων φορέων της πόλης, εκπροσώπων των μελών της ΕΞΘ και δημοσιογράφων.

Ο Managing Consultant της GBR Consulting κ. Stefan Merkenhof κατά την παρουσίαση της έρευνας

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι στη Θεσσαλονίκη την περσινή χρονιά υπήρξε ελάχιστη πρόοδος αφού το 2023 ήταν η χρονιά που στις ερωτήσεις της έρευνας εάν οι επισκέπτες της θα σύστηναν τη Θεσσαλονίκη σε άλλους και εάν επιθυμούν να την επισκεφθούν ξανά, τα ποσοστά 92% & 91% αντίστοιχα, ήταν τα χαμηλότερα των τελευταίων ετών. Επίσης, το 2023 ήταν η χρονιά κατά την οποία η Θεσσαλονίκη αξιολογήθηκε συνολικά με το χαμηλότερο βαθμό (7,8) των τελευταίων ετών.

Ωστόσο, θετικό είναι το γεγονός ότι άνω του 90% των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης θα την σύστηναν και θα την επισκέπτονταν ξανά, αφού επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη χρονιά ότι πρόκειται για έναν αγαπημένο προορισμό στους τομείς της .γαστρονομίας και της διασκέδασης τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους αλλοδαπούς επισκέπτες της.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ξ.Θ. κ. Ανδρέας Μανδρίνος με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης & Πρόεδρο του Ο.Τ.Θ. κ. Στυλιανό Αγγελούδη και τον Managing Consultant της GBR Consulting κ. Stefan Merkenhof

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Ανδρέας Μανδρίνος αναφέρθηκε στα «μελανά» σημεία της πόλης που όχι μόνον παρέμειναν ακριβώς τα ίδια (δρόμοι & πεζοδρόμια, δημόσια καθαριότητα, ηχορύπανση & ατμοσφαιρική ρύπανση, μέσα μαζικής μεταφοράς, πράσινο), αλλά και έλαβαν τη χαμηλότερη αξιολόγηση της περιόδου 2015-2023. Ο κ. Μανδρίνος έκανε έκκληση προς τη νέα δημοτική αρχή να συνεχίσει το μέχρι τώρα πολύ ενθαρρυντικό έργο της για τη βελτίωση της Θεσσαλονίκης σε αυτούς τους τομείς.

Ο κ. Μανδρίνος τόνισε επίσης ότι πέρυσι στην ίδια εκδήλωση, είχε τεθεί ως επιτακτικό αίτημα η πόλη να προχωρήσει επιτέλους στη δημιουργία στρατηγικού σχεδίου. «Φέτος δεν έχουμε κανένα λόγο να το επαναλάβουμε, αφού ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της, κ. Αγγελούδης έχει δρομολογήσει εντός του επόμενου πενταμήνου την μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ε.Ξ.Θ.

Από πλευράς του από το πόντιουμ της εκδήλωσης, ο κ. Στυλιανός Αγγελούδης επιβεβαίωσε άμεσα όσα προανέφερε ο κ. Μανδρίνος αναφορικά με τις δρομολογήσεις στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Επίσης, ο κ. Αγγελούδης αναφέρθηκε λεπτομερώς στα άμεσα σχέδια του Δήμου Θεσσαλονίκης για την το συντομότερο δυνατό ανάπλαση κεντρικών πεζόδρομων και πλατειών της πόλης. Τέλος, ο κ. Αγγελούδης ζήτησε να δοθεί απάντηση από την Πολιτεία στο μείζον θέμα της θερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας- Θράκης κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης , η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΚΜ κα Βίκυ Χατζηβασιλείου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Γάκης / Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης & Διαδημοτικής Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Γάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Κλιματικής Προστασίας κ. Γιώργος Δημαρέλος, καθώς και ο Chief Corporate Banking Officer της Attica Bank κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και τοποθετήθηκαν στα συμπεράσματα της έρευνας.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Ζιώγας / Διοικητικής Αναδιάρθρωσης, Οργάνωσης και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & κ. Λάζαρος Ζαχαριάδης / Μέριμνας για την Τρίτη Ηλικία, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Π.Κ.Μ. και Αντιπρόεδρος του Ο.Τ.Θ. κ. Αθανάσιος Μπέγκας, η Προϊσταμένη ΠΥΤ Κ. Μακεδονίας του Υπουργείου Τουρισμού κα Περσεφόνη Τρίχα, η Διευθύντρια του ΙΕΚ Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Τουρισμού κα Ξένη Γερνά, ο Πρόεδρος του MOMus κ. Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, η Διοικητής Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κα Αικατερίνη Ματθαίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και B’ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ξ. κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος του TCB κ. Πρόδρομος Μοναστηρίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης κ. Βύρων Θεολόγης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης κ. Βασίλης Λιάπτσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Δια τμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Τουρισμός Και Τοπική Ανάπτυξη” ΑΠΘ κα Ιωάννα Μυταφτσή, ο Διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Ελληνικό Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Κωνσταντινίδης, ο Market Research Supervisor της Fraport Greece κ. Αθανάσιος Μπουλασίκης, εκπρόσωποι των μελών της ΕΞΘ, καθώς και τουριστικών, πολιτιστικών και άλλων φορέων της πόλης.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί όλους τους επισκέπτες των ξενοδοχείων-μελών της που συμμετείχαν εθελοντικά στην έρευνα, όπως και τα ξενοδοχεία-μέλη της για τη σημαντική υποστήριξή τους και σε αυτό το εγχείρημα που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.