Home FedHATTA FedHATTA: Νέες προοπτικές στη στρατηγική αγορά της Κίνας με τη νέα απευθείας...

FedHATTA: Νέες προοπτικές στη στρατηγική αγορά της Κίνας με τη νέα απευθείας πτήση Σανγκάη – Αθήνα

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, στην δεξίωση που πραγματοποίησαν στην Αθήνα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Juneyao Air στις 6 Μαρτίου 2024, προκειμένου να παρουσιάσουν την έναρξη της νέας απευθείας πτήσης Σανγκάη – Αθήνα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν παρουσιάσεις στατιστικών στοιχείων, αναφορικά με τις τουριστικές ροές μεταξύ των δύο τουριστικών αγορών, Κίνας και Ελλάδας, με έμφαση στα οφέλη που θα προκύψουν από τη νέα αεροπορική σύνδεση.
Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται 3 φορές την εβδομάδα ξεκινώντας τον Απρίλιο 2024, με Boeing 787 Dreamliner, προσφέροντας καμπίνα διακεκριμένων επιβατών και καμπίνα οικονομικών θέσεων.

H Juneyao Air είναι η μοναδική και η πρώτη κινεζική αεροπορική εταιρεία που θα πραγματοποιεί την απευθείας σύνδεση Σανγκάη – Αθήνα και το δρομολόγιο αποτελεί τμήμα του σχεδιασμού της εταιρίας να προσφέρει αυξημένη παγκόσμια διασυνδεσιμότητα από την Κίνα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Η έναρξη του νέου απευθείας δρομολογίου με την Αθήνα ανοίγει νέες προοπτικές στην μεγάλη και στρατηγική αγορά εξερχόμενου τουρισμού της Κίνας, η οποία καθυστέρησε να “ανοίξει” μετά την πανδημία και πλέον αναμένεται να αναπτυχθεί ραγδαία. Η Ομοσπονδία, ως ένας από τους ισχυρότερους συνδετικούς κρίκους του Ελληνικού τουρισμού με αγορές του εξωτερικού, εκφράζει τον ενθουσιασμό της για την εξέλιξη αυτή».

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε: «Η Σανγκάη έως σήμερα κατέγραφε τα υψηλότερα ποσοστά επιβατικής κίνησης προς την Αθήνα μέσω ενδιάμεσων σταθμών, οπότε η έναρξη για πρώτη φορά της απευθείας σύνδεσης είναι μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις για το αεροδρόμιο, την πόλη και τη χώρα μας».

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version