Home Europe Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στο “The Upfront Initiative”

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στο “The Upfront Initiative”

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρείχε τη στήριξή του στο ετήσιο συνέδριο της πρωτοβουλίας “The Upfront Initiative” για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Ωδείο Αθηνών.

Η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Ελβίρα Φόρτε συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «Από την τυπική στην ουσιαστική συμπερίληψη: Τα checkboxes και οι DEI στρατηγικές που κάνουν τη διαφορά», συζητώντας με τον Chief Human Resources Officer της Teleperformance Ελλάδας Τριαντάφυλλο Αλεξόπουλο, τον διοικητή και πρόεδρο ΔΣ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Σπύρο Πρωτοψάλτη, τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Πρόδρομο Πύρρα και την Chief People & Communications Officer της Cepal Hellas Ειρήνη Ψημίτη, σε συντονισμό του δημοσιογράφου Νίκου Ευσταθίου. Στο πλαίσιο της συζήτησης η κυρία Φόρτε ανέφερε πως οι αλλαγές επιτυγχάνονται με διεκδικήσεις, εκπαίδευση και νομοθεσία, τονίζοντας τη σημασία της ψήφου των πολιτών για τη διαμόρφωση της τελευταίας. «Σας καλούμε όλους να ψηφίσετε, να πιέσετε τις πολιτικές ομάδες να επιλέξουν υποψήφιους που θα κάνουν πράξη και νομοθετήματα εκείνα που οι πολίτες, οι εταιρείες και οι δημόσιοι φορείς δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους», πρόσθεσε.

Μέλη του Γραφείου ήταν επίσης παρόντα στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες για τη σημασία της ψήφου τους στις επερχόμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές στις 9 Ιουνίου, αλλά και για τη χρησιμότητα του νεοσύστατου θεσμού της επιστολικής ψήφου, με το σλόγκαν «Αξιοποίησε την ψήφο σου».

Στο Upfront 2024 συμμετείχαν 70 ομιλητές, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  Δόμνα Μιχαηλίδου και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, η παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού και η τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version