Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανασκόπηση της Συνόδου Κορυφής του WPL

Ανασκόπηση της Συνόδου Κορυφής του WPL

Σύντομη ανασκόπηση της Συνόδου Κορυφής του WPL που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, έκανε στις 21 Μαρτίου, 2024, η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Στη Σύνοδο τέθηκαν γόνιμοι προβληματισμοί και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι γυναίκες που κατέχουν κάποια πολιτική θέση, όσο και εκείνες που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική.

Η Υπουργός μίλησε για τη μειωμένη εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική, τονίζοντας πως αυτή σχετίζεται με την ανισορροπία που επικρατεί ακόμα και στα απλά ανθρώπινα δικαιώματα.  Όπως επεσήμανε η κα Κεφαλογιάννη, προτεραιότητες για τις Δημοκρατίες του 21ου αιώνα αποτελούν η χρηματοδότηση δράσεων υπέρ της ισότιμης πολιτικής εκπροσώπησης, η εκπαίδευση γυναικών και ανδρών ώστε η ισότητα στην πολιτική να αποτελεί τη νέα κανονικότητα και η μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή έμφυλης βίας.

Έκανε επίσης λόγο για το μείζον ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης και την επίδρασή της στις κοινοβουλευτικές και εκλογικές διαδικασίες. Όπως χαρακτηριστικά είπε η Υπουργός, «πρέπει να είμαστε προνοητικοί και να πιέσουμε ώστε η τεχνητή νοημοσύνη να συμπεριλάβει και όχι να αποκλείσει τις γυναίκες πολιτικούς».

Τέλος, η Υπουργός Τουρισμού τόνισε πως είναι απαραίτητο οι γυναίκες του μέλλοντος να μην αντιμετωπίσουν τα εμπόδια, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις των προηγούμενων γενεών και πως είναι καιρός να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την ουσιαστική εφαρμογή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των γυναικών σε όλο και περισσότερες χώρες.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version