Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. (η «Εταιρεία» ή «ΔΑΑ»), ο φορέας εκμετάλλευσης του μεγαλύτερου αεροδρομίου στην Ελλάδα, ανακοινώνει σήμερα την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση («Εισαγωγή») των μετοχών της στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Κινητών Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών («ΧΑ»). Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε στις 10:30 π.μ. ώρα Ελλάδας με το σύμβολο «ΔΑΑ».
Όπως ανακοινώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2024, η τιμή διάθεσης της δημόσιας προσφοράς του ΔΑΑ από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. («ΤΑΙΠΕΔ») 90.000.000 μετοχών (οι «Προσφερόμενες Μετοχές» και η «Προσφορά») ορίστηκε στα 8,20, γεγονός που συνεπάγεται χρηματιστηριακή αξία ύψους 2,46 δισ. ευρώ κατά την Εισαγωγή, υπολογιζόμενη με βάση το συνολικό αριθμό των 300.000.000 μετοχών του ΔΑΑ. Τα έσοδα από την Προσφορά ανήλθαν σε 785 εκατ. ευρώ περίπου, λόγω των 30.000.000 μετοχών που αγόρασε η AviAlliance προς 9,758 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με την αντίστοιχη συμφωνία βασικού επενδυτή (cornerstone), η οποία προβλέπει την καταβολή προμήθειας.
Ο κ. Ιωάννης Παράσχης, Διευθύνων Σύμβουλος & CEO του ΔΑΑ δήλωσε σχετικά:
«Η στιγμή για την οποία δουλέψαμε σκληρά όλο αυτό το διάστημα έφτασε. Από σήμερα οι μετοχές του ΔΑΑ βρίσκονται στη διάθεση του επενδυτικού κοινού και μαζί με αυτές ολοκληρώνεται μια Δημόσια Προσφορά-ορόσημο για την ελληνική αγορά. Ευχαριστώ θερμά όλους εκείνους οι οποίοι εργάστηκαν για αυτή την επιτυχία καθώς και την επενδυτική κοινότητα για την εντυπωσιακή της συμμετοχή και την ισχυρή εμπιστοσύνη στην εταιρεία και τα αναπτυξιακά μας σχέδια».
Σχετικά με την εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.
Ο ΔΑΑ είναι υπεύθυνος για την επιτυχή διαχείριση και λειτουργία του μεγαλύτερου αεροπορικού κόμβου της Ελλάδας, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ο ΔΑΑ ιδρύθηκε στις 12 Ιουνίου 1996, ως πρωτοπόρος σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αποτελώντας το πρώτο μεγάλο αεροδρόμιο που αναπτύχθηκε από μηδενική βάση με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Μετά από 5ετή περίοδο κατασκευής και δοκιμών, ξεκίνησε να λειτουργεί το 2001. Ο ΔΑΑ είναι υπεύθυνος για την κατασκευή, λειτουργία και ανάπτυξη του Αεροδρομίου σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου (ΣΑΑ), η οποία κυρώθηκε με τον Ν. 2338/1995 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4504/2019 και για χρονικό διάστημα πενήντα (50) ετών, ήτοι έως τις 11.06.2046.