Αρχική Αεροπορικά Νέα Υψηλή ζήτηση στην αρχική δημόσια εγγραφή του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας «Ελ....

Υψηλή ζήτηση στην αρχική δημόσια εγγραφή του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» καταγράφει σε δημοσίευμά του το Bloomberg

Οπως επισημαίνει το Bloomberg, η δημόσια προσφορά 90 εκατ. μετοχών, η μεγαλύτερη από την αρχή του αιώνα στην Ελλάδα, αναμένεται να οδηγήσει σε άντληση τουλάχιστον 738 εκατ. ευρώ. Το ποσό υπονοεί ότι η τιμή κινείται στο πάνω εύρος, δηλαδή στα 8,2 ευρώ ανά μετοχή συμπεριλαμβανομένου του υπερτιμήματος που θα δώσει η καναδική AviAlliance.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την πώληση του 30% του αεροδρομίου ήταν τόσο μεγάλο που η ζήτηση υπερκάλυψε την προσφορά μετοχών λίγες ώρες μετά το άνοιγμα του βιβλίου, επισημαίνει.

Το IPO αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, με τις μετοχές να εισέρχονται στο ταμπλό του ΧΑ από τις 7 Φεβρουαρίου.

Μετά το placement και το IPO αλλάζουν άρδην οι ισορροπίες των μετόχων, με τους Καναδούς να γίνονται στρατηγικός και μεγαλύτερος επενδυτής και το Δημόσιο περνά στη δεύτερη θέση. Τη συμμετοχή του θα ενισχύσει και ο Δημήτρης Κοπελούζος. Χαμηλό θα είναι το freefloat που σε συνδυασμό με την μεγάλη κεφαλαιοποίηση προκαλεί προβληματισμό ενόψει της αξιολόγησης του Χ.Α από την MSCI με γνώμονα την αναβάθμιση.

Με στοιχεία από το Crisis Monitor

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.