Home Ειδήσεις στα Ελληνικά ΟΛΠ Α.Ε. : Επιτυχής ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου CIPORT στις Βρυξέλλες

ΟΛΠ Α.Ε. : Επιτυχής ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου CIPORT στις Βρυξέλλες

Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Berlaymont), η καταληκτική εκδήλωση για το ευρωπαϊκό έργο «CIPORΤ-Cold Ironing in the Port of Piraeus – Taking the final step», μετά και την ολοκλήρωσή του στα τέλη Φεβρουαρίου 2024. Το σημαντικό αυτό ευρωπαϊκό έργο CIPORT υλοποιήθηκε από την ΟΛΠ Α.Ε με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία των Μεταφορών για την Ευρώπη, οι οποίες αποτελούν υψηλή προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στο έργο CIPORT ως σημαντικό και βαρύνουσας εθνικής σημασίας καθώς ο Πειραιάς εκτός από ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης είναι και  συγκοινωνιακός κόμβος κρουαζιέρας και ακτοπλοϊκής διασύνδεσης με τα ελληνικά νησιά.

Την εκδήλωση προλόγισε η κα Παναγιώτα Κομματά, Manager του τμήματος Marketing και Ποιοτικού Ελέγχου της ΟΛΠ Α.Ε. η οποία έκανε σύντομη αναφορά στο έργο CIPORT, ενώ η κα Χρυσάνθη Κοντογιώργη, Deputy Manager του Τμήματος Περιουσίας και Περιβάλλοντος της ΟΛΠ Α.Ε. εστίασε στις δράσεις της εταιρείας  που αφορούν σε θέματα περιβαλλοντικής αναβάθμισης τόσο του  λιμένα όσο και των παραλιμένιων περιοχών, καθώς και στο κρίσιμο ζήτημα των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων για έργα ηλεκτροδότησης πλοίων που έχουν δρομολογηθεί στο πλαίσιο των ΕU Projects CIPORT & EALING.  Από πλευράς του, ο κ. Δημήτριος Σπύρου, Σύμβουλος και Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Έργων της ΟΛΠ Α.Ε. μετά από σύντομη αναφορά στο σύνολο των δράσεων του έργου CIPORT τόνισε τη σημαντικότητα της επένδυσης για τον λιμένα Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή…  

Στη συνέχεια έγιναν ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις από τον επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας, Πρέσβη κ. Ιωάννη Βράιλα, το Γενικό Διευθυντή της DG TAXUD, κ. Γεράσιμο Θωμά, από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της European Sea-Port Organization (ESPO), καθώς και από εκπροσώπους της Cruise Lines International Association (CLIA), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ) και της CINEA που επιτηρεί την καλή εκτέλεση του έργου.

Consortium CIPORT:

ΟΛΠ Α.Ε.

ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

PROTASIS engineering & consulting

HYDRUS engineering excellence

GATES global transport & engineering systems

Διευκρινίζεται πως τo έργο συγχρηματοδοτήθηκε από τη διευκόλυνση «Συνδέοντας την Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version