Home Αθλητικά Δικαστική δικαίωση αθλητικών σωματείων ενάντια στο μητρώο της ΓΓΑ

Δικαστική δικαίωση αθλητικών σωματείων ενάντια στο μητρώο της ΓΓΑ

Ο Ιππικός Όμιλος Αυλώνα και το Αθλητικό Κέντρο Ιππασίας Θεσσαλονίκης, έγιναν τα δύο πρώτα αθλητικά σωματεία που δικαιώθηκαν δικαστικά απέναντι στους αποκλεισμούς που προκαλεί το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού!

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 18 Ιανουαρίου επετράπη στα δύο αθλητικά σωματεία να συμμετέχουν σε αγώνες ιππασίας μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναστολής στις 15 Μαΐου.

Πρόκειται για απόφαση-σταθμό, που ανοίγει το δρόμο για δικαστική δικαίωση και άλλων αθλητικών σωματείων όλων των αθλημάτων και που αναδεικνύει την ανάγκη άμεσων αλλαγών και διορθώσεων στη λειτουργία του Μητρώου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η κοινή ανακοίνωση των δύο Ομίλων αναφέρει:

«1. Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζουμε την από 18.1.2024 Προσωρινή Διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ανεστάλη ο αποκλεισμός μας από τους εθνικούς αγώνες ιππασίας του έτους 2024, λόγω μη εγγραφής μας στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, και επετράπη σε εμάς να συμμετέχουμε σε αγώνες ιππασίας μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναστολής.

  1. Η Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε πάντοτε αμέριστη εμπιστοσύνη, αντιλήφθηκε το δίκαιο των αιτημάτων μας για συμμετοχή μας στους εθνικούς αγώνες ιππασίας καθώς και τον επικείμενο κίνδυνο από τις αποφάσεις που η ΓΓΑ καλεί τις ομοσπονδίες να λάβουν και να εφαρμόσουν σε βάρος αθλητικών σωματείων που δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ.
  1. Ευελπιστούμε η απόφαση αυτή να αποτελέσει αφορμή για προβληματισμό στη ΓΓΑ, ως προς την υπέρμετρη τυπολατρία και γραφειοκρατία που δυστυχώς βιώνουμε τα αθλητικά σωματεία τα τελευταία 4 χρόνια από τη λειτουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ και τις ανυπόγραφες και εσφαλμένες απαντήσεις άγνωστων υπαλλήλων που προκαλούν αδικαιολόγητα προσκόμματα στο αθλητικό έργο μας.
  1. Ως αθλητικά σωματεία με Μεσογειονίκες, Βαλκανιονίκες και Πρωταθλητές Πανελληνιονίκες, εκφράζουμε την ευχή μας το 2024 να είναι μια χρονιά που θα μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερο ουσιαστικό αγωνιστικό αθλητισμό (διοργάνωση αγώνων, προετοιμασία αθλητών για αγώνες και συμμετοχή τους σε αυτούς) αντί της μέχρι τώρα ταλαιπωρίας μας από την ανάρτηση δεκάδων αρχείων σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες.
  1. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Δικηγόρο μας Γεώργιο Λιανό για τη νομική αρωγή και συμπαράστασή του καθώς και όσους αγνούς υπηρέτες – αιρετούς παράγοντες του αθλητισμού πίστεψαν σε εμάς, στα αθλητικά ιδανικά που πρεσβεύουμε και στον δίκαιο αγώνα μας».

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version