Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Στον Ελληνικό πολιτισμό και στην Αειφορία στηρίζεται η αυθεντική φιλοξενία που πρεσβεύει...

«Στον Ελληνικό πολιτισμό και στην Αειφορία στηρίζεται η αυθεντική φιλοξενία που πρεσβεύει το εμβληματικό NJV Athens Plaza»

Το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά και ιστορικά ξενοδοχεία στην Αθήνα. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχειακά 5* καταλύματα του κέντρου. Διαθέτει πλούσια ιστορία που ξεκινά από το 1980, η εξαιρετική τοποθεσία του, η πολυτέλεια και η κομψότητά του το καθιστούν διαχρονικό. Έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην τουριστική ιστορία της Αθήνας, στην πολιτιστική σκηνή της πόλης, αφού έχει αποτελέσει σημείο συνάντησης και διαμονής κορυφαίων προσωπικοτήτων και τόπος φιλοξενίας σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα στα χρόνια.

Το ξενοδοχείο ΝJV Athens Plaza αποτελεί έναν συναρπαστικό και περιζήτητο προορισμό ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Σύγχρονες τάσεις στον χώρο της φιλοξενίας

Οι πιο σύγχρονες τάσεις στη φιλοξενία κάνουν λόγο για μία νέα εποχή διαμονής μακριά από τις συνηθισμένες της μορφές. Το τοπίο πλέον χαρακτηρίζεται ως μεταβαλλόμενο όσον αφορά στην πολυτελή φιλοξενία. Οι σημερινοί ταξιδιώτες αναζητούν εμπειρίες που ξεπερνούν ότι ίσχυε στο κοντινό παρελθόν.

Η προσωποποίηση της εμπειρίας είναι σήμερα το κλειδί και οι άνθρωποι του NJV Athens Plaza είναι υπερήφανοι που μπορούν να την εξατομικεύουν σε κάθε επίπεδο υπηρεσιών, από την πρώτη στιγμή της άφιξης του ταξιδιώτη μέχρι και την αναχώρησή του, αντιλαμβανόμενοι άμεσα την κάθε του ανάγκη. Όλο και περισσότερο οι επισκέπτες μας αναζητούν εμπειρίες που προάγουν τη συναισθηματική σύνδεση, επιτρέποντάς τους φεύγοντας, να παίρνουν μαζί τους αυτές τις πολύτιμες εμπειρίες που αποκτήθηκαν και να γίνονται πολύτιμες αναμνήσεις ζωής.

Η Αθήνα ως τουριστικός προορισμός

Η Αθήνα ανθίζει τουριστικά τα τελευταία χρόνια ως μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη-προορισμός. Παρότι η Αθήνα παραδοσιακά αποτελεί ένα δημοφιλές σημείο εκκίνησης για τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται στα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι, η πόλη μας έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια ώστε να καθιερωθεί ως ένας 12μηνος τουριστικός προορισμός. Έχουν γίνει επενδύσεις σε υποδομές και σε πολιτιστικά δρώμενα, ώστε να μπορέσει η Αθήνα να αποτελέσει πόλο έλξης για τους τουρίστες όλο το χρόνο.

Η Αθήνα ως μία ιστορική και πολιτιστική πρωτεύουσα την καθιστά μία σημαντική ευρωπαϊκή πόλη – προορισμό και πάνω σε αυτή τη δυναμική θα πρέπει να δουλέψουμε, επικεντρωνόμενοι στην προώθηση συνέδριων, παγκόσμιων Events και πολιτιστικών και εικαστικών φεστιβάλ.

Εθνικότητες

Σίγουρα η αύξηση των απευθείας πτήσεων προς την Αθήνα, που τη συνδέουν με πολλές πόλεις του εξωτερικού, και ιδίως των ΗΠΑ, έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, ώστε να γίνει το ταξίδι πιο εύκολο και η πόλη μας «προορισμός» 12 μήνες το χρόνο.

Οι αμερικανικές αεροπορικές επέστρεψαν δυναμικά στην Ελλάδα δίνοντας ώθηση στον ελληνικό τουρισμό με περισσότερες από 56 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα το 2023.

  • Το 2023, υπήρξε αύξηση κατά 27% σε αφίξεις τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που θεωρείται η σημαντικότερη αγορά Luxury τουρισμού για το ξενοδοχείο μας και παραδοσιακά είναι η πρώτη αγορά.
  • Σημειώνονται σημαντικές αυξήσεις για το ίδιο έτος από τις αφίξεις από την Κίνα (130%), από την Αυστραλία (63%) και από την Βραζιλία (31%).
  • Σημαντικές αγορές παραμένουν για το έτος 2023 ο Καναδάς, το Ισραήλ, η Κύπρος, η Ελλάδα.

Οικονομικά αποτελέσματα δωματίων

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2023 το ξενοδοχείο κατέγραψε αύξηση της μέσης τιμής δωματίου κατά 17%, σε σχέση με το 2022 παραμένοντας σχεδόν στα ίδια ποσοστά πληρότητας εκτοξεύοντας τα έσοδα δωματίων 21% .

Σημειώνεται ότι το 2023 σε σχέση  με το 2019 που θεωρείται από τις καλύτερες χρονιές πριν τον Κορονοϊό, υπήρξε αύξηση ρεκόρ της μέσης τιμής δωματίου κατά 37,58% παραμένοντας σχεδόν στα ίδια ποσοστά πληρότητας με αύξηση ρεκόρ εσόδων δωματίων 32,85%.

Ανακαινίσεις 2023-2024

Ενισχύοντας την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, το NJV Athens Plaza προχώρησε στην πρώτη φάση υλοποίησης των ανακαινίσεων των δωματίων του.

Business Classic Rooms | 50 Ανακαινισμένα Δωμάτια: Τα νέα, σύγχρονα, smart δωμάτια διαθέτουν σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και οπτικοακουστικά μέσα, σύστημα φωτισμού πλήρως αυτοματοποιημένο και ελεγχόμενο, κουφώματα νέας τεχνολογίας με θερμοδιακοπή και ενεργειακά κρύσταλλα, άρτιο κλιματισμό, παροχές που προσδίδουν ευεξία και άνεση στον χώρο.

Οι ανακαινίσεις των δωματίων ουσιαστικά ακολουθούν τις πρώτες και πολύ σημαντικές ανακαινίσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 21 σουίτες μας μεταξύ των ετών 2019 – 2023. Οι ανακαινισμένες σουίτες μας πέραν του εξαιρετικού επιπέδου φιλοξενίας που προσφέρουν είναι ιδανικές για την ανάληψη μικρών ιδιωτικών, επαγγελματικών συναντήσεων.

Αειφορία

Το NJV Athens Plaza, έχει κάνει την αειφορία πραγματική αποστολή. Το ξενοδοχείο, έχοντας ξεκινήσει την αειφόρα πορεία του από το 2016, εξελίσσεται διαρκώς και είναι έτοιμο να ικανοποιήσει τις ανάγκες του νέου ταξιδιώτη με σεβασμό στην κοινωνία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον και με στόχο τον μηδενικό αντίκτυπο.

Σε μία εποχή όπου ο κλάδος της φιλοξενίας βιώνει νέες προκλήσεις, το NJV Athens Plaza, συμβάλλει θετικά σε έναν αειφόρο τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας, συνεχίζει να καινοτομεί και να δείχνει τον δρόμο της επόμενης ημέρας.  Ακολουθώντας βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και αναγνωρισμένα πρότυπα, συνεχίζει την ενσωμάτωση των παραμέτρων εκείνων που σχετίζονται με την Διακυβέρνηση, την Κοινωνία και το Περιβάλλον στην επιχειρηματική του δραστηριότητα, συνδυάζοντας θετικές οικονομικές επιδόσεις και το ESG αποτύπωμα για μια ακόμη πιο ισχυρή και ανθεκτική ανάπτυξη.

ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση και η ηθική συμπεριφορά σε όλες τις πτυχές διαχείρισης, η κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία, η αξιοπιστία, οι ίσες ευκαιρίες για όλους, η ποιοτική και άψογη εξυπηρέτηση σαν ανταπόδοση προς τους επισκέπτες για την εμπιστοσύνη τους, το ενδιαφέρον για την οικονομική, κοινωνική και ανθρώπινη ανάπτυξη της κοινότητας, καθώς και η δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος, καθορίζουν την εικόνα, αλλά κυρίως την εμπειρία που προσφέρει το NJV Athens Plaza.

Υποστηρίζει την Ατζέντα του 2030 και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Έχει βασίσει τον Κώδικα Δεοντολογίας στις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην καταπολέμηση της διαφθοράς, στους εργαζόμενους και στο περιβάλλον.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ

Το ξενοδοχείο συμβάλει στην προώθηση της βιωσιμότητας στον ξενοδοχειακό κλάδο συμμετέχοντας:

  • στο UN Global Compact και στο UN Global Compact Network Hellas
  • στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (το 1ο Ξενοδοχείο πόλης στην Ευρώπη)
  • στο Δίκτυο CSR HELLAS
  • στην Ελληνική Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  • EARTHCHECK EVALUATE PLUS
  • ISO 14001 – Περιβαλλοντική Διαχείριση (TÜV AUSTRIA Hellas)
  • ISO 45001 – Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία (TÜV AUSTRIA Hellas)
  • ISO 50001 – Διαχείριση Ενέργειας (TÜV AUSTRIA Hellas)
  • ISO 22000 – Διαχείριση Ασφάλειας Τροφίμων (Lloyd’s Register)
  • ISO 26000 – Εταιρική Υπευθυνότητα (TÜV AUSTRIA Hellas)
  • Ελληνικό Πρωινό (Ελληνικό Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο)
  • CO2eq Neutral Seal (Green Evolution A.E.)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Παρακολουθούμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας
  • Ενισχύουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέσω ΜΚΟ
  • Υποστηρίζουμε την διαφορετικότητα
  • Δείχνουμε μηδενική ανοχή στην βία, την παρενόχληση και στην παιδική εργασία
  • Εφαρμόζουμε υπεύθυνες πρακτικές που διασφαλίζουν την ικανοποίηση των εργαζομένων, την υγεία και ασφάλεια, την εκπαίδευση, την ίση μεταχείριση
  • Προωθούμε τον Ελληνικό Πολιτισμό

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος βρίσκονται σε κεντρικό άξονα γι’ αυτό τον λόγο έχει δημιουργηθεί Ομάδα Αειφορίας (Green Team) στο Ξενοδοχείο. Στοχεύοντας στη συνειδητή διαχείριση των περιβαλλοντικών πόρων ως συλλογικών πόρων εφαρμόζονται και αποτιμώνται δράσεις που αφορούν τους φυσικούς πόρους (νερό), την ενέργεια και την ενεργειακή αποδοτικότητα, τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, την χρήση χημικών ουσιών και την διαχείριση αποβλήτων.

Δράσεις για το Περιβάλλον:

  • Ομάδα Αειφορίας Green Team
  • Εξοικονόμηση ενέργειας
  • Μείωση αποβλήτων
  • Ανακύκλωση
  • Μηδενισμός απωλειών ψυκτικών μέσων στο περιβάλλον
  • Ελαχιστοποίηση χημικών στο σύστημα υγρών αποβλήτων
  • Μείωση κατανάλωσης νερού
  • Ενημέρωση των επισκεπτών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας
  • Κυκλική οικονομία
  • Δενδροφυτεύσεις

Με βάση την έκθεση απολογισμού για την τριετία 2020, 2021 και 2022, τα σημαντικότερα αποτελέσματα στον τομέα του περιβάλλοντος είναι:

Η μείωση:

  • της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας κατά 11,35% το 2022 σε σχέση με το 2019,
  • της συνολικής κατανάλωσης νερού κατά 11% το 2022 σε σχέση με το 2021 και 5,8% σε σχέση με το 2020
  • των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 22,6% το έτος 2020 και κατά 3,07% το έτος 2021 σε σχέση με το 2019

Η βελτίωση της διαχείρισης αποβλήτων και αύξηση των υλικών που στέλνονται προς ανακύκλωση

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ:

NET-ZERO Strategy

Σε μία εποχή όπου ο κλάδος της φιλοξενίας βιώνει νέες προκλήσεις, το NJV Athens Plaza συνεχίζει να καινοτομεί και να δείχνει τον δρόμο της επόμενης ημέρας γνωρίζοντας πολύ καλά τη σημασία της υιοθέτησης αειφόρων και υπεύθυνων πρακτικών και τη θετική συμβολή τους στην ευημερία του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

Με βάση τις ενέργειες που υλοποιεί, έχουν γίνει σημαντικά βήματα και οι αρχές της αειφορίας έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην στρατηγική του Ξενοδοχείου. Οι στόχοι του NJV Athens Plaza σε αυτό το πλαίσιο είναι η βιωσιμότητα, η ποιότητα των προϊόντων και των παραγωγικών διαδικασιών και η μείωση των εκπομπών αερίου στους χώρους εργασίας.

Η Στρατηγική Αειφορίας του NJV Athens Plaza για το 2030 έχει ως βασικούς άξονες:

  • Σχεδιασμός Στρατηγικής Αειφορίας για την επίτευξη των απαιτήσεων του Νέου Κλιματικού Νόμου «NET-ZERO Strategy” για το 2030 και το 2050, αντίστοιχα
  • Μείωση των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 30% σε σχέση με το 2019
  • Συνειδητή διαχείριση των περιβαλλοντικών πόρων ως συλλογικών πόρων
  • Προσαρμογή στην κλιματική κρίση
  • Εφαρμογή δράσεων και αρχών κυκλικής οικονομίας
  • Έργα εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωση ενεργειακής αποδοτικότητας
  • Δημιουργία συστημάτων διαχείρισης ενέργειας σε όλους τους χώρους εργασίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.