Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Τελετή Λήξης του έργου CapTour έρχεται να επισφραγίσει τις δράσεις και...

Η Τελετή Λήξης του έργου CapTour έρχεται να επισφραγίσει τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου

CapTour: Ένα όραμα για την ενίσχυση του διασυνοριακού Τουρισμού γίνεται πραγματικότητα!

Η Τελετή λήξης του έργου “CapTour: An Initiative on Capitalizing Tourism’s prospects of the region” πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 μ.μ στην αίθουσα Σαλτιέλ, στο κτίριο Μ2, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στην Τελετή Λήξης πρόκειται να παρευρεθούν εκπρόσωποι των τεσσάρων δικαιούχων του έργου από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία όπου θα παρουσιάσουν τις δράσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του έργου, τα αποτελέσματα αυτών, καθώς και τον συνολικό θετικό αντίκτυπο του έργου στον Τουριστικό κλάδο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων σχετικά με τις ευκαιρίες ανάπτυξης και τις νέες προκλήσεις που προκύπτουν στον κλάδο και θα υπάρξουν επιπλέον ευκαιρίες δικτύωσης.

Το CapTour είναι ένα καινοτόμο έργο που δημιουργήθηκε για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών στον κλάδο του Τουρισμού, στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας. Το έργο επικεντρώνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, καθώς ο τόπος αλλά και ο ρόλος τους έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής. Η ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας θεωρείται δυναμικός παράγοντας για την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν δράσεις κατάρτισης, συμβουλευτικής και καθοδήγησης ώστε οι υπάρχοντες, αλλά και οι δυνητικοί, επιχειρηματίες να εξελίξουν τις ιδέες τους, προάγοντας τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμα, δημιουργήθηκε η Partnership Opportunity Platform, η οποία λειτουργεί ως ένα ανοιχτό directory (βάση δεδομένων) των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προκειμένου να προβληθεί η επωνυμία τους, η δραστηριότητα, ο ιστότοπος και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους. Κατά τη διάρκεια των δράσεων οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δικτυωθούν, γνωρίζοντας επαγγελματίες του κλάδου ώστε να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τη δραστηριότητά τους.

Το έργο CapTour

To έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG VA «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από 4 δικαιούχους: 1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) (Επικεφαλής Δικαιούχος) 2. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) 3. Destination Sandanski

4. Rhodopes Hoteliers and Restauranteurs Association

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν: οι περιφέρειες Δράμας, Έβρου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.