Αρχική Αθλητικός Τουρισμός Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 32ο Blue Cup

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 32ο Blue Cup

Celestyal Cruises

Blue Cup, η γιορτή της ιστιοπλοΐας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 32ο Blue Cup που διοργάνωσε η Dream Yacht. Σε αυτό συμμετείχαν 35 πληρώματα από Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ολλανδία και Ελλάδα. Τα αγωνιζόμενα σκάφη χωρίστηκαν σε τρεις κλάσεις σύμφωνα με το σύστημα καταμέτρησης “ORC”

Τα πληρώματα παρέλαβαν τα σκάφη το Σάββατο 28/10 στον Άλιμο και την Κυριακή 29/10 στο ξενοδοχείο “VERDELIS INN” στην Επίδαυρο, έλαβε χώρα η 1η Συνάντηση Κυβερνητών. Ο Δήμαρχος Επιδαύρου κος Αναστάσιος Χρόνης καλωσόρισε τα πληρώματα και τους διοργανωτές. Ο δήμος προσέφερε στα πληρώματα, φρούτα της περιοχής και η τοπική χορευτική ομάδα παρουσίασε παραδοσιακού χορούς.

Την Δευτέρα 30/10, με ελαφρύ αεράκι έγινε το πρώτο σκέλος του αγώνα από την Επίδαυρο στον Πόρο. Η συνάντηση των κυβερνητών της ημέρας έγινε στην αίθουσα του Γυμνασίου. Τα πληρώματα καλωσόρισε εκ μέρους του Δήμου Πόρου η κα Εβελίνα Παπαδοπούλου Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.

Την Τρίτη 31/10 δόθηκε εκκίνηση από τον Πόρο για Ύδρα και Ερμιόνη.  Ο αγώνας είχε δύο σκέλη, ένα μέχρι την Ύδρα και ένα έως την Ερμιόνη. Το βράδυ έγινε η τρίτη συνάντηση κυβερνητών, στην πλατεία της Ερμιόνης. Τους καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος κος Δαμιανός Κουτούβαλης,  ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας κος Παναγιώτης Μέξης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κος Εμμανουήλ Φλώρος και εκ μέρους του διοικητή του Β’ Λιμενικού Τμήματος Ερμιόνης κου Χασιώτη, ο Αν/χος Λ.Σ Ματθαίος Παπαβασιλείου. Στην συνέχεια παρατέθηκε δείπνο στα πληρώματα στο εστιατόριο «ΓΑΝΩΣΗΣ».

Την Τετάρτη 1/11,  λόγω άπνοιας,  η εκκίνηση για την Ύδρα δόθηκε το μεσημέρι. Η συνάντηση των κυβερνητών και η απονομή των κυπέλων της ημέρας έγινε στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη”.

Την Πέμπτη 2/11 το πρωί, λόγω άπνοιας κ πάλι, τα σκάφη αγκυροβόλησαν στην Δοκό όπου έλαβε χώρα αγώνας με τα φουσκωτά βαρκάκια. Το μεσημέρι δόθηκε η εκκίνηση για το Πόρτο Χέλι. Ακολούθησε δεξίωση και απονομή των επάθλων των νικητών στο ξενοδοχείο “EPAVLIS RESORT”. Ο δήμαρχος Πόρτο Χελίου κος Ιωάννης Γεωργόπουλος και η αντιδήμαρχος & πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κα Αγγελική Γιαννικοπούλου- Λούμη και ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κος Εμμανουήλ Φλώρος καλωσόρισαν τα πληρώματα και έδωσαν δώρα στους νικητές. Η χορευτική ομάδα της Ερμιονίδας χόρεψε Ελληνικούς Χορούς. Κατά την διάρκεια της τελετής των απονομών, έγινε διαγωνισμός της πιο αστείας εμφάνισης. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με φαγητό & πολύ χορό!

Νικητής της ποιο αστείας εμφάνισης είναι το σκάφος “JAY ”, με αμιγώς γυναικείο πλήρωμα από τη Νορβηγία.

Οι νικητές του 31ου Blue Cup ανά κλάση είναι:

Α΄ κλάση: Σκάφος «Μ Τ POCKETS» (Dufour 430) με κυβερνήτη τον Jan Eirik Bergesen από τη Νορβηγία

Β΄ κλάση: Σκάφος «LILAS» (Dufour 530) με κυβερνήτη τον Bernhard Wilfinger από την Αυστρία

Γ’ κλάση: Σκάφος «DAEDALUS» (Oceanis 45) με κυβερνήτη τον Georg Ondrej από την Αυστρία

Νικητής του Blue Cup είναι το σκάφος «DAEDALUS» με κυβερνήτη τον Georg Ondrej

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.