Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Celestyal Cruises

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 στο Valis Resort στην Αγριά, η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας που συγκλήθηκε με σκοπό την παρουσίαση της τεράστιας καταστροφής που υπέστη ο τουρισμός στην συγκεκριμένη περιοχή και τις επόμενες ενέργειες και δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Η Ένωση έκανε υπερπροσπάθειες από την πρώτη στιγμή, να επικοινωνήσει την κραυγή απόγνωσης των μελών της και τα αιτήματά μας, δυστυχώς μέχρι και σήμερα χωρίς ιδιαίτερη ανταπόκριση.

Στην συνέλευση προσήλθαν πολλά ήδη εγγεγραμμένα μέλη της ένωσης, επίσης προστέθηκαν αρκετά νέα μέλη, με αποτέλεσμα το μήνυμα που στέλνει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας προς κάθε αρμόδιο να είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό.

Στη διάρκεια της συνέλευσης έγινε μερική περιγραφή των δράσεων και ενεργειών της Ένωσης από το πρώτο δευτερόλεπτο της καταστροφής του Σεπτεμβρίου με αδιάλειπτες επαφές με υπουργεία, δήμους, περιφέρειες, όλους τους αρμόδιους και συναρμόδιους φορείς, είτε δια ζώσης είτε με τηλεδιασκέψεις, με επιστολές, υπομνήματα, προσωπικές επαφές, με κάθε υπαρκτό μέσο. Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η «κραυγή» απόγνωσης έφτασε ως τη Βουλή.

Κατά την διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και μετά από τις παουριάσεις του Προέδρου και των άλλων ομιλητών, δόθηκε ο λόγος σε ξενοδόχους μέλη, αυτούς που είναι οι «πρωταγωνιστές» που βιώνουν από πρώτο χέρι όλες τις δυσλειτουργίες αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης οι οποίοι, έστειλαν μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Μαγνησία.

Επίσης Αποφασίστηκε 

 1. Η μαζική συμμετοχή στο περίπτερο που θα έχει η Ένωση Ξενοδόχων στην τουριστική έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελεί το κομβικό σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου, καθώς και παρέμβαση της στη συνέλευση των προέδρων, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης.
 2. Στην απόφαση επίσης τονιζεται πως “Μετά το πέρας των επαφών και διαπραγματεύσεων της Ένωσης για τα αιτήματά της, που είναι γνωστά τοις πάσι, αν δεν υπάρξουν ικανοποιητικά αποτελέσματα από αυτές τις συναντήσεις, να ακολουθήσει δυναμική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όλων των μελών της Ένωσης, προκειμένου να απαιτήσουμε το αυτονόητο: οι επιχειρήσεις μας να επιβιώσουν και μαζί με εμάς η τοπική κοινωνία και οικονομία”.

 3. Θεωρείται επείγουσα η προβολή της περιοχής σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το οποίο θα προβεί στην παραγωγή διαφημιστικού spot αντιστροφής του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί με τις γνωστές σε όλους συνέπειες, αλλά παράλληλα και η συνεργασία με το τμήμα τουρισμού Δ. Βόλου και την Περιφέρεια, καθώς και με την Marketing Greece και τον Ε.Ο.Τ. προκειμένου να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της περιοχής.
 4.  Να ζητηθεί από τους Δήμους και την Περιφέρεια η συνδρομή τους σε οτιδήποτε έχει σχέση με υποδομές και αποκατάσταση ζημιών για όσα εξ αυτών είναι στη δικαιοδοσία τους και ειδικά από τους δήμους απαλλαγή δημοτικών τελών, νερού και  τελών παρεπιδημούντων (άλλωστε δεν υπάρχουν πελάτες).

Είναι αυτονόητο, αλλά θα πρέπει να επαναλάβουμε, τονίζεται στην απόφαση της Γ.Σ. της Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023,  ότι καταδικάζουμε απόλυτα όσους δυσφημούν την περιοχή για ίδιους σκοπούς (πολιτικούς ή άλλους) προσπαθώντας να μειώσουν την αξία των διεκδικήσεών μας και την κοινή προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, ενώσεις, ενοικιαζόμενα, δήμοι, περιφέρεια και μέσω αυτής της δυσφήμησης να τραυματίζουν ακόμη περισσότερο την τοπική κοινωνία.

Αυτές τις φωνές πρέπει να τις απομονώσουμε. Θα σταθούμε απέναντι τους.

Δεν “επαιτούμε”, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σεβασμό.

Ευχαριστούμε τα μέλη μας  συνεχίζει, που συμμετείχαν, καθώς και στα νέα μέλη που συστρατεύτηκαν μαζί μας για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τα δίκαια αιτήματά μας.  Zητάμε ΑΜΕΣΟ χρονοδιάγραμμα ικανοποίησης των αιτημάτων μας και εντός 10 ημερών αν δεν έχουμε απαντήσεις θα προχωρήσουμε σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Πιστοί πάντα στο δόγμα ότι όλοι μαζί μπορούμε, περιμένουμε από όλους να το υιοθετήσουν.

 Σήμερα είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε…ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ:

 • Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για 6 μήνες τουλάχιστον καθώς και υποχρεώσεις προς τους Δήμους και ρύθμιση όταν επανέλθουν οι επιχειρήσεις σε κανονικότητα
 • Παράταση αναστολής εργαζομένων 
 • Άμεση παρέμβαση για αποκατάσταση των ζημιών σε όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί, χωρίς να υπάρχουν γραφειοκρατικές προϋποθέσεις.
 • Εφάπαξ κι άμεση ενίσχυση, με τη μορφή επιχορήγησης στις επιχειρήσεις  χωρίς περαιτέρω κριτήρια,  όπως ήταν  το μοντέλο του Covid.
 • Άμεση διαφημιστική προβολή των περιοχών προς αποκατάσταση της αρνητικής φήμης.
 • Αναστολή των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων χωρίς προϋποθέσεις για ένα χρόνο (από την ανακοίνωση 13/9 της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών χωρίς τις προϋποθέσεις του 2.1 και 2.2 και να προστεθεί και η αναστολή των συντηρητικών κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών που έχουν ήδη γίνει και βρίσκονται σε φάση διαπραγμάτευσης)
 • Αναστολή, για ένα έτος, πλειστηριασμών και κατασχέσεων επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας των επιχειρήσεων.
 • Επιδότηση των ενοικίων μέχρι την επαναφορά πλήρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.
 • Ειδική πρόβλεψη για τον Κοινωνικό Τουρισμό και τον Τουρισμό για όλους.
 • Ειδική ρύθμιση για το ΕΣΠΑ. 
 • Απαλλαγή από την περαιτέρω καταβολή επιστρεπτέων (ούτως ή άλλως θεωρούμε ότι αυτές είναι επιχορηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι δανεισμός).
 • Άρση της κατάσχεσης των λογαριασμών των επιχειρήσεων.
 • Άμεση εξόφληση από τους δήμους και τις περιφέρειες  των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις.
 • Κατάργηση του φόρου διαμονής στη Μαγνησία
 • Εφαρμογή πρόγράμματος Pelion Pass/Magnesia Pass
 • Επιδότηση μαθητών για να εντάξουν την περιοχή μας στις σχολικές εκδρομές.
 • Άμεση επαφή με τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν στο αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος για ενίσχυση και διατήρηση των πτήσεων και επιχορήγηση τους και άμεση βοήθεια στα πρακτορεία ταξιδιών, που επιχειρούν στην περιοχή μας.
 • Πνευματικά και τηλεοπτικά δικαιώματα. Απαλλαγή της πληρωμής για τουλάχιστον ένα έτος των επιχειρήσεων της περιοχής.
 • Αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη.
 • Αποκατάσταση υποδομών το γρηγορότερο δυνατό με χρονοδιάγραμμα για να μη θυσιαστεί και η επόμενη σεζόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.