Αρχική UNWTO ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΓ ΤΟΥΡ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Μ. ΦΛΟΥΡΗ ΣΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΠΟΤ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΓ ΤΟΥΡ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Μ. ΦΛΟΥΡΗ ΣΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΠΟΤ

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Μύρων Φλουρής, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Τουρισμού, συμμετείχε στις εργασίες της 25ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, στη Σαμαρκάνδη (Ουζμπεκιστάν), στις 16-20 Οκτωβρίου 2023. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση του Οργανισμού, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και συγκεντρώνει τους εκπροσώπους των κρατών μελών, με στόχο να συνδιαμορφώσουν το όραμα για το μέλλον του παγκόσμιου τουρισμού. Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν εθνικές αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου από 117 χώρες.

Ο κ. Φλουρής εκπροσώπησε τη χώρα μας στις συνόδους της Περιφέρειας της Ευρώπης (όπου η Ελλάδα κατέχει την Αντιπροεδρία), του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Οργανισμού, και της ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης, προωθώντας με επιτυχία τις εθνικές θέσεις, καθώς και την ελληνική πρωτοβουλία «Agenda for Europe» για δράσεις εστιασμένες στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, της οποίας την ένταξη στο πρόγραμμα εργασίας για το 2024-2025 ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας συμμετείχε, επίσης, σε έκτακτη, υψηλού επιπέδου συνάντηση της Επιτροπής Στατιστικών του Οργανισμού, παρουσία του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Αθανάσιου Θανόπουλου, με αντικείμενο το πρόγραμμα στατιστικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, το στατιστικό πλαίσιο «MST» για την μέτρηση της αειφορίας στον τουρισμό, καθώς και τον προσδιορισμό των βασικών προτεραιοτήτων για τις στατιστικές στον τουρισμό σε διεθνές επίπεδο.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κροατίας, Τόντσι Γκλαβίνα (Tonči Glavina) και την Υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας, Ζαρίτσα Ντίνκοβα (Zaritsa Dinkova), ενώ βρέθηκε σε στενή πολυμερή συνεργασία με τις αντιπροσωπείας κρατών μελών της ΕΕ (Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πορτογαλία) για την υποστήριξη θέσεων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.