Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το Μονακό

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το Μονακό

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το Μονακό, από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, και στο πλαίσιο της επισκέψεώς της είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποίησε κατά το διάστημα αυτό επίσημη επίσκεψη στο Πριγκιπάτο. Η κα Κεφαλογιάννη συνάντησε επίσης τον Πρίγκηπα Αλβέρτο, τον Πρωθυπουργό του Μονακό, κ. Dartout, καθώς και τον Υπουργό Οικονομικών και Οικονομίας του Μονακό, που έχει στην αρμοδιότητά του και το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού.

Στις συναντήσεις της, η κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αξιωματούχους, μεταξύ άλλων, για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα και τις επιπτώσεις της που έπληξαν εφέτος σε μεγάλο βαθμό και τη χώρα μας, με τις πυρκαγιές και τις πρωτοφανείς πλημμύρες, που είχαν αντίκτυπο και στον τουρισμό. Η κ. Υπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, για την περιβαλλοντική προστασία και την αντιμετώπιση και πρόληψη, μέσω σύντονης συλλογικής προσπάθειας, των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στον τουρισμό.

Με τον ομόλογό της, Υπουργό Οικονομικών και Οικονομίας του Μονακό, κ. Piccinini, η κ. Υπουργός συζήτησε τις δυνατότητες ανάπτυξης της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Μονακό, δύο κατεξοχήν τουριστικών κρατών, σε συγκεκριμένους τομείς του τουρισμού, όπως οι επενδύσεις, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η σύμπραξη για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο και τις μεσογειακές χώρες.

Επίσης, η κ. Υπουργός παρέστη στο διεθνές Περιβαλλοντικό Συμπόσιο, που διοργανώνεται από το Επιστημονικό Κέντρο του Μονακό, όπου απηύθυναν κεντρική ομιλία o Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’. Συναντήθηκε επίσης με εκπρόσωπο της εταιρείας Société des Bains de Mer, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής υποδομής του Μονακό (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καζίνο) καθώς και έλληνες επιχειρηματίες, που είναι εγκατεστημένοι στο Μονακό και δραστηριοποιούνται και στον τομέα του τουρισμού, με τους οποίους συζήτησε κυρίως θέματα τουριστικών επενδύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.