Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Ελενα Ράπτη Χαιρετισμός στο Φόρουμ για την Πρόληψη της Δημιουργίας Αποβλήτων Τροφίμων...

Ελενα Ράπτη Χαιρετισμός στο Φόρουμ για την Πρόληψη της Δημιουργίας Αποβλήτων Τροφίμων στην Εστίαση και τη Φιλοξενία.

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στο πολύ σημαντικό Φόρουμ για την «Πρόληψη Δημιουργίας Αποβλήτων Τροφίμων στην Εστίαση και τη Φιλοξενία», που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα», που συντονίζει το Υ.Π.ΕΝ. σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού το 2ο Φόρουμ, με το ευρύ κάλεσμα στους φορείς του τομέα φιλοξενίας και εστίασης, έδωσε την ευκαιρία συμμετοχής σε ένα ουσιαστικό διάλογο για το καίριο περιβαλλοντικό ζήτημα της σπατάλης τροφίμων.

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2023 εστιάζει στον τουρισμό και στις πράσινες επενδύσεις, τονίζοντας την ανάγκη ανάπτυξης βιώσιμων πρακτικών και υπεύθυνων, στοχευμένων επενδύσεων, που θα ενισχύουν και θα αναβαθμίζουν τον τουρισμό.

Η Υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε παγκόσμιο επίπεδο οι κλάδοι που σχετίζονται με την παραγωγή, την εμπορία και την κατανάλωση τροφίμων είναι η μείωση της σπατάλης (Zero Food Waste).

Αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση από το Υπουργείο Τουρισμού του νομικού πλαισίου για σύσταση Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMMO’s) για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 16 εκ ευρώ καθώς και στον εκσυγχρονισμό του, όπου μεταξύ των σκοπών των DMMO’s είναι οι δράσεις κυκλικού τουρισμού, όπως η εκπόνηση και υλοποίηση στρατηγικού σχεδίου βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και διαχείρισης του προορισμού

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version