Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Διεθνές Συμπόσιο «Η Βυζαντινή Θεσσαλία, 12ος-14ος αιώνας»,στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Διεθνές Συμπόσιο «Η Βυζαντινή Θεσσαλία, 12ος-14ος αιώνας»,στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Διεθνές συμπόσιο με τίτλο «Η Βυζαντινή Θεσσαλία, 12ος-14ος αιώνας» διοργανώνει στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2023 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με τα Τμήματα Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το συμπόσιο, στο οποίο θα συμμετάσχουν πολλοί Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, αποτελεί φόρο τιμής στον σπουδαίο Βυζαντινολόγο Paul Magdalino, τον μελετητή που στο πλαίσιο των πολυσχιδών ενδιαφερόντων του, εντρύφησε στην ιστορία της ύστερης βυζαντινής Θεσσαλίας.

Η περίοδος από τον 12ο έως τον 14ο αιώνα, την οποία διατρέχει το Συμπόσιο, υπήρξε μια εποχή έντονων ανακατατάξεων στην οργάνωση και διοίκηση του θεσσαλικού χώρου και συνάμα σηματοδότησε μεγάλη άνθιση στην τέχνη με την ίδρυση των σπουδαίων μοναστηριών στον Κίσσαβο, το Πήλιο, τα Μετέωρα, την Ελασσόνα και αλλού.

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το οποίο διαθέτει ειδική ενότητα για τη συγκεκριμένη περίοδο με σημαντικά εκθέματα, προερχόμενα από μνημεία της Λάρισας και όμορων περιοχών, είναι ο ιδανικός χώρος για τη φιλοξενία του συμποσίου, που θα διεξαχθεί διά ζώσης και διαδικτυακά και με επίσημη γλώσσα την αγγλική. Στόχος των διοργανωτών είναι η προβολή της ιστορίας και των μνημείων μιας εποχής που έφερε με τη λάμψη της στο προσκήνιο των εξελίξεων τη Θεσσαλία.

Το Συμπόσιο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ οι συνεδρίες του είναι ανοιχτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version