Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Platforms Project 2023 | 26 – 29 Οκτωβρίου 2023 | Τεχνόπολη Δήμου...

Platforms Project 2023 | 26 – 29 Οκτωβρίου 2023 | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Celestyal Cruises

Η διεθνής έκθεση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής έρχεται από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Το Platforms Project συμπλήρωσε την πρώτη δεκαετία αδιάλειπτης παρουσίας στην Αθήνα και το γιορτάζει σε νέο χώρο, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με ένα πλούσιο και διευρυμένο πρόγραμμα συμμετοχών: 56 εικαστικές πλατφόρμες από 24 χώρες με περισσότερους από 900 καλλιτέχνες!
Για πρώτη φορά φέτος, το Platforms Project θα φιλοξενήσει ομάδες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, της αρχιτεκτονικής και του design, επεκτείνοντας το διεθνές δίκτυο που έχει ήδη δημιουργηθεί την τελευταία 10ετία και από το οποίο έχουν προκύψει όχι μόνο διεθνείς συνεργασίες αλλά και σχέσεις φιλίας. Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2023 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.

Στόχος του Platforms Project είναι να αναδείξει τις ομαδικές πρωτοβουλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συμβάλλοντας σταθερά στην αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα καλλιτεχνικά και θεωρητικά ζητήματα, που τίθενται διεθνώς. Η πρακτική της διατομεακής συνεργασίας μεταξύ των διαφορετικών τεχνών (εικαστικά, μουσική, θέατρο κλπ) είναι και παραμένει ένα ζήτημα της διεθνούς καλλιτεχνικής συνεργατικής δράσης, το οποίο από φέτος αγκαλιάζει το Platforms Project.

Για τέσσερις μέρες η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα αποτελέσει τόπο συνάντησης και δικτύωσης καλλιτεχνικών ομάδων από όλο τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία στο ευρύ φιλότεχνο κοινό να γνωρίσει εκ των έσω την πιο φρέσκια σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, να ανακαλύψει τις νέες τάσεις, να κατανοήσει την αξία της συνεργασίας στην καλλιτεχνική πρακτική και φυσικά να δει τους ίδιους τους καλλιτέχνες in action.

Παράλληλα με την έκθεση του Platforms Project 2023, θα διοργανωθούν ομιλίες, ημερίδες, περφόρμανς, workshops και φυσικά, το Kids Lab, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά 4-16 ετών. Φέτος είναι σχεδιασμένο από την ελληνική πλατφόρμα POW WOW, η οποία προσκαλεί τα παιδιά κατά τη διάρκεια του Platforms Project να δημιουργήσουν μια διαδραστική τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας. Το τελικό αποτέλεσμα δίνει έμφαση στην έντονη δημιουργικότητα των παιδιών και στην ελεύθερη έκφραση.

Τόσο το Platforms Project όσο και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων καλωσορίζουν τα κατοικίδια ζώα.

Save the date για την μεγαλύτερη διεθνή γιορτή της σύγχρονης, εναλλακτικής, πειραματικής σκηνής της τέχνης!

Διάρκεια Έκθεσης: Πέμπτη 26 έως Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 18.00 – 22.30

Ώρες λειτουργίας:

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, 18.00 – 22.30

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου έως Κυριακή 29 Οκτωβρίου, 12.00 – 21.00

Περισσότερα  www.platformsproject.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.