Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα

Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα

Ενισχυμένη είναι η παρουσία ξένων τουριστών στη χώρα, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της χρήσης της εφαρμογής Uber στην Ελλάδα. Οι ξένοι επισκέπτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα και συρρέουν στη χώρα και τα νησιά της όπως διαπιστώνεται από τη δυναμική χρήση της εφαρμογής Uber για της μετακινήσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου 2023 αυξήθηκε κατά 40% ο αριθμός των τουριστών που άνοιξε την εφαρμογή στο κινητό τους. Οι ξένοι επισκέπτες που εξασφάλισαν μια διαδρομή μέσω της εφαρμογής Uber ενισχύθηκαν κατά 43% σε σχέση με το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου του 2022. Τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο μέσω της Uber κατέγραψαν αύξηση 43% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι διαδρομές των επισκεπτών εντός της Αθήνας καταγράφηκαν ενισχυμένες κατά 30%. Την κορυφαία τριάδα επισκεπτών που έκαναν χρήση της εφαρμογής μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2023 καταλαμβάνουν οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία. Ειδικότερα οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ που εξασφάλισαν διαδρομή μέσω της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ενώ οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία κατέγραψαν αύξηση 13% αντίστοιχα στις διαδρομές μέσω της εφαρμογής της Uber.

«Βιώνουμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου φέτος. Η Ελλάδα επιβεβαιώνεται και φέτος ότι αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους ξένους επισκέπτες, ειδικά για τους Αμερικανούς που επιλέγουν την Ευρώπη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ως Uber δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε τον τουρισμό στη χώρα μας, διασφαλίζοντας προσιτές και ασφαλείς επιλογές μετακίνησης τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της χώρας», σχολίασε η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Ελλάδας.

Σήμερα, η Uber παρέχει μέσω της εφαρμογής της την υπηρεσία Uber Taxi σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη, Μύκονο και Κέρκυρα. Οι επιβάτες μπορούν εύκολα να εισάγουν τον προορισμό τους και να επιλέξουν ταξί, εξασφαλίζοντας την μεταφορά που επιθυμούν με ομαλό και βολικό τρόπο. Μπορούν να ελέγξουν την εκτιμώμενη ώρα άφιξης του ταξί, τον αριθμό κυκλοφορίας, το μοντέλο του οχήματος και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον οδηγό. Οι οδηγοί, από την άλλη πλευρά, μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή και να αρχίσουν να δέχονται αιτήματα διαδρομών από οποιονδήποτε από τους 124 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες της Uber σε όλο τον κόσμο που επισκέπτονται την Ελλάδα με το πάτημα ενός κουμπιού.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version