Αρχική General Τα Παλαιά Σφαγεία Πάτρας, κέντρο αναφοράς στο Πατρινό Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη

Τα Παλαιά Σφαγεία Πάτρας, κέντρο αναφοράς στο Πατρινό Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη

Τα Παλαιά Σφαγεία Πάτρας, κέντρο αναφοράς στο Πατρινό Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη
Celestyal Cruises

Την Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το έργο «Κόμβος εκπαίδευσης για τον Πολιτισμό και την Δημιουργική Βιομηχανία» υπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κωνσταντίνος Πελετίδης και η Πρόεδρος της  Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας – Καρναβάλι Πάτρας,  Ήρα Κουρή.

Τα Παλαιά Σφαγεία Πάτρας, κέντρο αναφοράς στο Πατρινό Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη

Η σύμβαση αφορά στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Κέντρου Μελέτης για το Καρναβάλι και το Θέατρο Σκιών, στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων της Πάτρας, το οποίο με πρωτοβουλία του ΥΠΠΟ και του Δήμου, έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με προϋπολογισμό 4.799.700€.

Με την ολοκλήρωση του έργου, στο τέλος του 2025, δύο  στοιχεία, το πατρινό καρναβάλι και ο Καραγκιόζης,  με τεράστια αναπτυξιακή δυναμική και ισχυρό φορτίο υλικού και άυλου πολιτιστικού αποθέματος, θα αποτελέσουν το αντικείμενο  του Κέντρου Μελέτης για το Καρναβάλι και το Θέατρο Σκιών.  Το πατρινό καρναβάλι, με μακρά παράδοση,  αποτελεί τη μεγαλύτερη και την παλαιότερη καρναβαλική εκδήλωση στην Ελλάδα και μία από τις σημαντικότερες, διεθνώς. Για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή   αποτελεί σημαντικότατο  αναπτυξιακό και οικονομικό πόρο.

Τόσο το Καρναβάλι, όσο και ο Καραγκιόζης αποτελούν πολιτιστικά αγαθά με σπουδαία παράδοση στη χώρα, ενώ η έρευνα και η μελέτη τους, καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων των απασχολούμενων δημιουργικά με αυτά, μέσω των εργαστηρίων του νέου κόμβου, θα αποτελέσει πόλο έλξης για δημιουργούς, εντός και εκτός Ελλάδας, συμβάλλοντας στην όσμωση σημαντικών γνώσεων και δεξιοτήτων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.