Αρχική 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Μία συναρπαστική γιορτή στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας! Παρασκευή 7 Ιουλίου...

Μία συναρπαστική γιορτή στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας! Παρασκευή 7 Ιουλίου | Από τις 19.00

Αυτή την Παρασκευή 7 Ιουλίου, το παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας θα αποτελέσει το επίκεντρο μιας συναρπαστικής γιορτής με την παρουσίαση δύο εμβληματικών καλλιτεχνικών έργων της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

:: Εγκαίνια ::

Μυστήριο 3 Ελευσίνα Mon Amour
Αναζητώντας τον Τρίτο Παράδεισο

Επιμέλεια: Κατερίνα Γρέγου

Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας | 19.00

Η διεθνής ομαδική έκθεση Μυστήριο 3 Ελευσίνα Mon Amour: Αναζητώντας τον Τρίτο Παράδεισο, σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου, καλλιτεχνικής διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), με τη συμμετοχή 16 καλλιτεχνών από εννέα χώρες, η πλειοψηφία των οποίων έχουν δημιουργήσει νέα έργα για την έκθεση. 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Κατερίνα Αποστολίδου / Βαγγέλης Βλάχος / Μαρίνα Γιώτη / Αναστασία Δούκα / Mahdi Fleifel / Ιgor Grubic / Aglaia Konrad / Nαταλία Μαντά / Adrian Paci / Şerban Savu / Sphinxes (Μάνος Φλέσσας & Ιωάννα Τσάκαλου) / Μαρία Τσάγκαρη / Δημήτρης Τσουμπλέκας / Μαριάννα Χριστοφίδου / Maarten Vanden Eynde

:: Παγκόσμια Πρεμιέρα ::
Μυστήριο 89 Elefsina By Night
Η Περσεφόνη επανακαθορίζει τη μοίρα της

Σύλληψη – Σχεδιασμός: Ελευθερία Ντεκώ

ΒΛΥΧΑ – Νεκροταφείο Πλοίων | 21.30

Η παγκόσμια πρεμιέρα της site-specific performance Η Περσεφόνη επανακαθορίζει τη μοίρα της από τους Sara Pearson και Patrik Wildig, καλλιτεχνικούς συνδιευθυντές του θρυλικού PEARSONWIDRIG DANCETHEATER (PWDT). Ένα έργο που αντλεί έμπνευση από τον μύθο της Περσεφόνης, τον επαναδιαπραγματεύεται και τον ανατρέπει, σε σύλληψη της διεθνούς φήμης πολυβραβευμένης σχεδιάστριας φωτισμού Ελευθερίας Ντεκώ

Προπώληση εισιτηρίων για τη χορευτική περφόρμανς εδώ.

**Ανακαλύψτε ακόμη τις φωτιστικές εγκαταστάσεις που αποκαλύπτονται σε διαφορετικά σημεία της Ελευσίνας και αποτελούν τα κομμάτια της διαδρομής της δράσης Μυστήριο 89 Elefsina By Night.

Δείτε τα σημεία αναλυτικά εδώ.

Χρήσιμες πληροφορίες

Δωρεάν μετακίνηση από & προς Αθήνα:

Αναχώρηση:

Παλαιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ (Πειραιώς & Ερμού) – Αθήνα | 19.00

Επιστροφή:

Στάση Κανόνι – Ελευσίνα | 00.30

Πάρκινγκ:

Δυνατότητα πάρκινγκ σε όλους τους περιμετρικούς δρόμους του Παλαιού Ελαιουργείου, στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας, όπως επίσης και στα Jumbo Ελευσίνας (Κανελλοπούλου 49) με δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης για όσους έχουν σταθμεύσει στα Jumbo προς τη Στάση Κανόνι & αντίστροφα με λεωφορεία της 2023 Ελευσίς.

Ώρες: από τις 19.30 έως τις 00.30 / ανά 20’

Για τη χορευτική περφόρμανς του Μυστήριο 89 Elefsina By Night και για ΑΜΕΑ υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης στο Πάρκινγκ του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας.

Πρόσβαση στη ΒΛΥΧΑ – Νεκροταφείο Πλοίων για τη χορευτική περφόρμανς:

**Η πρόσβαση στη ΒΛΥΧΑ γίνεται αποκλειστικά με λεωφορεία της 2023 Ελευσίς.

Αναχώρηση

Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας | 20.30

Επιστροφή

ΒΛΥΧΑ | 22.30 – μετά την ολοκλήρωση της περφόρμανς

Δελτίο Τύπου & φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

Πρόσβαση στην Ελευσίνα

#21χλμ

Μόλις 21 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσίνιων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα είναι η τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα» του μετρό και 878 από Αχαρνές)
Με προαστιακό (στάση «Μαγούλα» και στη συνέχεια με το λεωφορείο 863)
Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.