Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Κλιματική αλλαγή, περιβάλλον και προστασία των πολιτιστικών στοιχείων

Κλιματική αλλαγή, περιβάλλον και προστασία των πολιτιστικών στοιχείων

Εκδήλωση στην Πλάτη Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου αύριο Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 στα πλαίσια εκδηλώσεων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου με τίτλο:

 

Εκδήλωση στην Πλάτη Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου αύριο Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 στα πλαίσια εκδηλώσεων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου με τίτλο:  “Κλιματική αλλαγή, περιβάλλον και προστασία των πολιτιστικών στοιχείων. Προβολή ανασκαφικών δραστηριοτήτων στο λίκνο του Μινωικού Πολιτισμού”.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στοιχεία και πληροφορίες αναφορικά με το θαμμένο Μινωικό Ανάκτορο της περιοχής της Πλάτης πλησίον του Δικταίου Άντρου, καλώς επίσης οι έρευνες του Δήμου και του Υπουργείου Πολιτισμού στην περιοχή με εντυπωσιακά αποτελέσματα και μεγάλες προοπτικές για το μέλλον. Επίσης θα ανακοινωθούν για πρώτη φορά των αποτελεσμάτων της ανασκαφής του Θολωτού Μινωικού Τάφου οικισμού Μαγουλά, με τίτλο “Η Θεά και ο Δράκος” από την αρχαιολόγο Αθανασία Κάντα και την αρχαιολόγο Βίλη Αποστολάκου.

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 – Πλάτη Οροπεδίου Λασιθίου – ώρα 8:00μμ.

Μινωικές οικίσεις στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Μινωικό ανάκτορο Πλάτης 100 χρόνια μετά.

Θολωτός Τάφος οικισμού Μαγουλά.

Νέες ανακαλύψεις, συντήρηση, ανάδειξη, προοπτική.

Φιλοξενούνται:

Νίκος Σταμπολίδης Γενικός Διευθυντής Μουσείο Ακρόπολης Καθηγητής αρχαιολογίας.

Δρ. Αθανασία Κάντα επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Άγγελος Κότιος τ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς καθηγητής.

Δρ. Μιχάλης Λεφαντζης, Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών (αρχιτέκτων ανασκαφής Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη).

Δρ. Μιχάλης Πουλτσίδης Γεωλόγος Ερευνητής.

Ο Δήμαρχος δήλωσε : καλούμε τους κατοίκους, καταγόμενους  του Οροπεδίου Λασιθίου, αλλά και όλους τους φίλους, λάτρεις της αρχαιολογίας και του πολιτισμού, σε μια υπέροχη βραδιά εναλλακτικής πολιτιστικής και αναπτυξιακής προοπτικής για τους ορεινούς τόπους της Κρήτης, με τη συμμετοχή και την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας στον χώρο του πολιτισμού, στην Πλάτη την Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 8μμ.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version