Αρχική Βραβεία ΥΠΠΟ: ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΔΥΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΛΥΡΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ, ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΦΡΑΝΤZΕΣΚΑΣ...

ΥΠΠΟ: ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΔΥΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΛΥΡΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ, ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΦΡΑΝΤZΕΣΚΑΣ ΜΠΕΖΑ

ΥΠΠΟΑ
Celestyal Cruises

Την καθιέρωση δύο υποτροφιών για μουσικές σπουδές όπερας αποφάσισε το Υπουργείο Πολιτισμού, στη μνήμη των δύο νέων ερμηνευτριών, Ελισάβετ Χατζηβασιλείου και Φραντζέσκας Μπέζα, θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Το Υπουργείο Πολιτισμού καθιερώνει δύο υποτροφίες τελειοποίησης σπουδών για νέους/νέες λυρικούς/ες τραγουδιστές/τριες, στη μνήμη των Ελισάβετ Χατζηβασιλείου και Φραντζέσκας Μπέζα, των δύο νέων τραγουδιστριών, που βρίσκονταν ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. Τη διαδικασία επιλογής των υποτρόφων και την παρακολούθηση των σπουδών τους αναλαμβάνει η Εθνική Λυρική Σκηνή, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας.

Με τις υποτροφίες στη μνήμη τους, οι φωνές των δύο νέων τραγουδιστριών που σίγησαν τόσο πρόωρα, δίνουν φωνή σε νέους/νέες λυρικούς καλλιτέχνες. Η απουσία, τα τελευταία χρόνια, υποτροφιών για λυρικούς καλλιτέχνες, έχει σοβαρό αντίκτυπο στη νέα γενιά τραγουδιστών/τριών της όπερας. Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν οι υποτροφίες στη μνήμη των Ελισάβετ Χατζηβασιλείου και Φραντζέσκας Μπέζα, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους/νέες τραγουδιστές/τριες της όπερας, ιδιαίτερα σε εκείνους/ες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να πραγματοποιήσουν σπουδές τελειοποίησης στο εξωτερικό”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.