Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αειφόρος Ανάπτυξη και Οικονομικά της Κλιματικής Αλλαγής

Αειφόρος Ανάπτυξη και Οικονομικά της Κλιματικής Αλλαγής

Celestyal Cruises

 Μόλις εκδόθηκε το νέο βιβλίο του Καθηγητή Θεοχάρη Τσούτσου, του Πολυτεχνείου Κρήτης από τον εκδοτικό οίκο Παπασωτηρίου

H Κλιματική κρίση αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τον Πλανήτη και θα απαιτήσει προσπάθειες γενεών για να μπορέσει να μετριασθεί και σταθεροποιηθεί. Ο συγγραφέας του βιβλίου Θεοχάρης Τσούτσος, Καθηγητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων, σημειώνει ότι «είναι απαραίτητο να αξιοποιηθούν σημαντικά εργαλεία της οικονομικής επιστήμης για την ποσοτικοποίηση και τη διαμόρφωση της αναγκαίας πολιτικής από ευρύ φάσμα των επιστημών, κυρίως Μηχανικών, αλλά και όσων έχουν άμεση σχέση με το φυσικό περιβάλλον».

Το βιβλίο αυτό διαμορφώθηκε βήμα-βήμα από την αρχή της διδασκαλίας του μαθήματος «Αειφόρος Ανάπτυξη» της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος το 1999. 

Ενδεικτικά περιεχόμενα: Βασικές αρχές της Αειφόρου Ανάπτυξης και της αποτίμησης των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής στην οικονομία και την κοινωνία. Η σχέση της οικονομίας με το περιβάλλον. Επαναπροσδιορισμός της ατομικής ευημερίας και του εθνικού πλούτου. Εξωτερικές οικονομίες, αειφορική διαχείριση φυσικών πόρων. Μεταφορά τεχνολογίας, κυκλική οικονομία και βιομηχανική συμβίωση. Φέρουσα ικανότητα και οικολογικό αποτύπωμα. Οικονομική αποτίμηση των οικοσυστημάτων. Συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Ο συγγραφέας ευχαριστεί τους μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς σπουδαστές, γιατί ο διάλογος μαζί τους με βοήθησε να γίνουν βελτιώσεις τόσο στο περιεχόμενο, όσο και στον τρόπο παρουσίασης της έκδοσης.

Αειφόρος Ανάπτυξη και Οικονομικά της Κλιματικής Αλλαγής

Εκδόσεις Παπασωτηρίου
Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 112696662
Έκδοση: 1η/2023
ISBN: 9789604911608

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.