Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΥΡΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ | ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΙΜΟΣ

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΥΡΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ | ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΙΜΟΣ

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΥΡΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ | ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΑΛΙΜΟΣ

11 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου 2023

Ένα μελωδικό Φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους!

Ευτυχισμένες μέρες, με το πιο γλυκό ψωμί και τη μαγεία του Ονειροχρόνου, συναντούν το Πολιτιστικό Λεωφορείο, χορεύοντας tango Greco, και μας μυούν στο μυστικό των ποταμών της Αττικής, στο 3ο Φεστιβάλ του Λυρικού Νότου, με θέα στο παραλιακό μέτωπο των Δήμων Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου

Είσοδος ελεύθερη

Για τρίτη χρονιά πραγματοποιούνται οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, με μια σειρά ξεχωριστών μουσικών εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Εθνική Λυρική Σκηνή με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής.

Η έναρξη του Φεστιβάλ γίνεται στις 11 Ιουνίου, στον Λόφο Πανί στον Άλιμο (έως 13 Ιουνίου), με τις Happy Days??? του Κωνσταντίνου Χατζή. Στις 14 Ιουνίου τη σκυτάλη παίρνουν τα μουσικά παραμύθια Το πιο γλυκό ψωμί, σε σύνθεση Σπύρου Καλλιβωκά, λιμπρέτο Βερονίκης Δαλακούρα και Σπύρου Καλλιβωκά και σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη (14-16 Ιουνίου), καθώς και ο διαδραστικός Ονειροχρόνος, σε σύνθεση και λιμπρέτο Χρήστου Γιαννούλη και σκηνοθεσία Μάγκυς Μοντζολή (16-18 Ιουνίου), σε Καλλιθέα και Παλαιό Φάληρο αντίστοιχα.

Σε παράλληλη δράση, οι ανοιχτές συναυλίες (14-20 Ιουνίου), με αγαπημένες μουσικές και τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο, αλλά και σπόρους παράδοσης από τη Σμύρνη, καθώς και ρομαντικό αστικό tango Greco, σε πολιτιστικούς χώρους των Δήμων, σε σχολεία, πλατείες κ.α. Η μουσική δεν σταματάει ποτέ και το Πολιτιστικό Λεωφορείο, με επιβάτες την Ομάδα μουσικού θεάτρου Oper(o), ένα πιάνο και τέσσερις τραγουδιστές, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Εριφίλης Γιαννακοπούλου, κάνει τρεις νοσταλγικές στάσεις στην «Παλιά Αθήνα». Η μουσική του πορεία ξεκινάει στις 16 Ιουνίου από τις Ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της Καλλιθέας, συνεχίζει στις 18 Ιουνίου στο Παλαιό Φάληρο, στο ατμοσφαιρικό Πάρκο Φλοίσβου, και στις 19 Ιουνίου ολοκληρώνει την πορεία του στον πεζόδρομο της παραλίας Αλίμου.

Αυλαία στο φετινό Φεστιβάλ Λυρικός Νότος ρίχνει η μεγάλη παραγωγή όπερας Το μυστικό των ποταμών της Αττικής του Μηνά Αλεξιάδη, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, στις 22 Ιουλίου, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Λυρικός Νότος έχει ως εξής:

ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

 

HappyDays???

Μια παράσταση μουσικού θεάτρου με πενταμελές χορωδιακό σύνολο, τριμελές σύνολο χάλκινων, τύμπανα, βιμπράφωνο και τσέμπαλο, βασισμένο στις Ευτυχισμένες μέρες του Σάμιουελ Μπέκετ. Στη φωνή της Γουίνυ η Σοφία Χιλλ.

 

Μουσική σύνθεση, λιμπρέτο, σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής

Ημερομηνίες:11, 12, 13 Ιουνίου 2023

Τοποθεσία: Πέτρινο Θέατρο Λόφου Πανί, Άλιμος

 

Ώρα έναρξης: 21.00

Προτείνεται για θεατές από 14 ετών

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Το πιο γλυκό ψωμί

Παραδοσιακό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με ρίζες από την Κεφαλονιά. Πρόκειται για μια ιστορία ενηλικίωσης μέσα από ένα ταξίδι σε άγνωστα χωράφια, μακρινών βασιλείων, βασισμένο σε έναν παλιό θρύλο, που αναφέρεται σε ένα μαγικό ψωμί.

 

Μουσική σύνθεση: Σπύρος Καλλιβωκάς

Λιμπρέτο: Βερονίκη Δαλακούρα –Σπύρος Καλλιβωκάς

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη

 

Ημερομηνίες: 14, 15, 16 Ιουνίου 2023

Ώρα έναρξης: 20.30

Τοποθεσία: Ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, Καλλιθέα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ


Ονειροχρόνος

Μια όπερα ΚΑΙ για παιδιά!

Ο διαδραστικός animation Ονειροχρόνος παραπέμπει σε ένα θέατρο «ολιστικό», όπου όλες οι τέχνες συναντιούνται, ώστε ο θεατής να γίνει κοινωνός της «μαγείας του θεάτρου», με την ποιητική, συμβολική και αλληγορική του διάσταση. Κεντρικοί ήρωες είναι πέντε συνηθισμένοι άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών και κοινωνικών τάξεων που συναντιούνται στον κόσμο του ονείρου. Η «απόδραση» μέσα από τα «όνειρα» μας μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση, τον «ονειροχρόνο», όπου η αθωότητα, η καλοσύνη, η αλήθεια, η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον επικρατούν.

Μουσική σύνθεση, λιμπρέτο: Χρήστος Γιαννούλης
Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια: Δρ Μάγκυ Μοντζολή

Ημερομηνίες: 16, 17, 18 Ιουνίου 2023

Τοποθεσία: Πολυχώρος Πολιτισμού – Δημαρχείο Παλαιού  Φαλήρου

Ώρες έναρξης: 17.00 στις 16 και 17 Ιουνίου  /  11.30 στις 18 Ιουνίου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ:  www.ticketservices.gr

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Συναυλία με τραγούδια από τον κινηματογράφο και το μουσικό θέατρο

Με ερμηνευτές τους Μαριλένα Στριφτόμπολα, Γιάννη Φίλια, Δέσποινα Πολυκανδρίτου και τη συμμετοχή πενταμελούς μουσικού συνόλου, χορευτών και του φωνητικού συνόλου En-Chor.

Γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από την ελληνική και παγκόσμια σκηνή, από το μουσικό θέατρο και τον κινηματογράφο, θα σιγοτραγουδήσουμε όλοι μαζί σε αυτή την εκδήλωση, όπως: «Ένας ουρανός μ’ αστέρια», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Crazy Girl», «Του αγοριού απέναντι», αλλά και «Roxanne», «Memories», «Mammamia», «The Phantom of the Opera», «Cabaret» και πολλά άλλα.

Ημερομηνία: 14 Ιουνίου 2023

Τοποθεσία: Πέτρινο Θέατρο Λόφου Πανί, Άλιμος
Ώρα έναρξης: 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Tango Greco

από τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουδιαντίνα, με ερμηνευτές τους:

Τζίνα Φωτεινοπούλου, Μπάμπη Τσέρτο και Άννα Ματσούκα.

Ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τανγκό, που συνδέεται άρρηκτα με την αστική παράδοση του Παλαιού Φαλήρου, ξεκινώντας από την εποχή του Μεσοπολέμου και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τραγούδια που έγραψαν ιστορία!

Ενορχήστρωση-Μουσική διεύθυνση: Απόλλωνας Κουσκουμβεκάκης

Ημερομηνία: 17 Ιουνίου 2023
Τοποθεσία: Πλατεία Φιλικής Εταιρείας, Παλαιό Φάληρο
Ώρα έναρξης: 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Οι σπόροι της Σμύρνης

Μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Νίκου Πλατύραχου, με κινηματογραφική διαδρομή από το σμυρναίικο στο ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι.

Με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, τη Χορωδία Ambitus & το POLIS Ensemble

Διευθύνει ο Νίκος Πλατύραχος

Σολίστ ο Τάσος Αποστόλου

Ημερομηνία: 20 Ιουνίου 2023
Τοποθεσία: Προαύλιο 20ού Δημοτικού Σχολείου, Καλλιθέα
Ώρα έναρξης: 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

 

Πολιτιστικό Λεωφορείο –«Στάση: Παλιά Αθήνα»

Μια βραδιά γεμάτη γλύκα, αθωότητα και νοσταλγία! Αγαπημένα τραγούδια από την εποχή της οπερέτας θα ερμηνευτούν από λυρικούς τραγουδιστές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από γνωστά κομμάτια οπερέτας και αντίστοιχα δημοφιλή τραγούδια της εποχής.

Ομάδα μουσικού θεάτρου Oper(O)
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Εριφίλη Γιαννακοπούλου

16 Ιουνίου • Ώρα έναρξης: 22.00 • Ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, Καλλιθέα

18 Ιουνίου • Ώρα έναρξης: 20.30 • Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο

19 Ιουνίου • Ώρα έναρξης: 21.00 • Πεζόδρομος Παραλίας, Άλιμος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Το μυστικό των ποταμών της Αττικής

Όπερα του Μηνά Αλεξιάδη

 

Tο πρώτο μουσικό-θεατρικό έργο που αναφέρεται στο μυστικό των ποταμών της Αττικής και αντλεί την έμπνευσή του από τους τρεις «φυλακισμένους» ποταμούς –Κηφισσό, Ιλισσό, Ηριδανό– και τη νύμφη Καλλιρρόη. Μετά από πολλές «προσωπικές» περιπέτειες των ποταμών, το έργο καταλήγει στην τελική απελευθέρωσή τους, μέσα από ένα θριαμβευτικό φινάλε!

 

Μουσική σύνθεση, λιμπρέτο: Μηνάς Αλεξιάδης

Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

Σκηνοθεσία: Νίκος Διαμαντής

 

Ημερομηνία: 22Ιουλίου 2023

Ώρα έναρξης: 20.30

 

Τοποθεσία: Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ

Προτείνεται για θεατές από 15 ετών

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ: www.ticketservices.gr

+ Βιβλιοαναγνώσεις

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.nationalopera.gr &  www.lirikosnotos.gr

Το Φεστιβάλ Λυρικός Νότος είναι διοργάνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.